Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

"Έτοιμη" προς διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων

Μετά και την σημερινή αποχώρηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Αριστείδη Φωκά, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων έχουν απομείνει πλέον πέντε βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ.κ Λεβέντης, Γεωργιάδης, Μεγαλομύστακας, Σαρίδης και Καβαδέλλας.
 
Ορατό λοιπόν το φάσμα της πιθανής διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, διότι σύμφωνα  με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής, ο ελάχιστος αριθμός βουλευτών για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι πέντε , αν τo Κόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακολουθούν να ανήκουν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλογές από τις oπoίες προήλθε η Boυλή.
Τυχόν αποχώρηση, με ανεξαρτητοποίηση ή διαγραφή και του έτερου βουλευτή Γιάννη Σαρίδη που συνεχίζει να «προκαλεί» τον Βασίλη Λεβέντη να τον διαγράψει από την Ένωση Κεντρώων, θα ρίξει τον αριθμό των βουλευτών στους τέσσερις και αυτό θα σημάνει αυτομάτως τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την απώλεια των όποιων «προνομίων» απολαμβάνει μέχρι σήμερα. 

Ο Βασίλης Λεβέντης δεν θα αναγνωρίζεται πλέον ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά ως απλός βουλευτής , κάτι το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι ο κ. Λεβέντης δεν θα ομιλεί στις συνεδριάσεις στην Ολομέλεια ως Πρόεδρος Κ.Ο., αλλά ως απλός βουλευτής, ενώ δεν θα μπορεί να συμμετέχει και σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών. Ως εκ τούτου το κόμμα δεν θα εκπροσωπείται και στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Επίσης το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, το κόμμα δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή, ενώ θα περιοριστεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων οι οποίοι σήμερα απασχολούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ερωτηματικό τέλος παραμένει το τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία αναλογεί στην Ένωση Κεντρώων και κατέχει ο Μάριος Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...