Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

"Συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για το Παν/κό Τμημα στην Άμφισσα "

Ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου επισκέφθηκε τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και συζήτησαν για θέματα εκπαίδευσης της περιοχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπ/σης Παντελής Κυπριανός. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της  δημιουργίας στην Άμφισσα Πανεπιστημιακού τμήματος του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών.
Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός η λειτουργία του τμήματος θα νομοθετηθεί άμεσα σε νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση το επόμενο διάστημα και θα βρίσκεται στο μηχανογραφικό για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα ίδρυσης σε επόμενο χρόνο νέων Παν/μιακών τμημάτων του Γεωπονικού στην Άμφισσα.
Ο Βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος που είχαν οι συναντήσεις και διαβουλεύσεις που είχε ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό και παράγοντες της Παν/κής κοινότητας. Η δημιουργία στην Άμφισσα Πανεπιστημιακού τμήματος από το Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, ένα ιστορικό Πανεπιστήμιο, υψηλού κύρους και σε υψηλή θέση κατάταξης των Πανεπιστημίων σε Παγκόσμιο Επίπεδο με πενταετείς σπουδές είναι ιδιαίτερα θετική για την περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι κτιριακές υποδομές στην Άμφισσα μπορούν να εξυπηρετήσουν τη λειτουργία και δεύτερου τμήματος του Γεωπονικού.
Ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι βασικό μέλημα του Υπουργείου είναι τα νέα τμήματα να είναι προικισμένα με τα απαραίτητα που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητά τους και την ουσιαστική συμβολή τους στην ανάπτυξη όλης της περιοχής. Επίσης συμπλήρωσε ότι προγραμματίζονται δράσεις του Παν/μιου Θεσσαλίας και της Σχολής Καλών Τεχνών εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου με επίκεντρο τους Δελφούς. 
Τέλος ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου προσκάλεσε τον Υπουργό και τις Πρυτανικές αρχές στην Άμφισσα για την παρουσίαση της πρότασης.
Άμφισσα, 20/9/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...