Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Το γάντι πίσω στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση πέταξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και χαρακτήρισε παιδιάστικη την αντίδραση της ΝΔ, η οποία χθες διεμήνυσε πως δε θα ψηφίσει την αναθεώρηση εάν δεν συμπεριληφθούν στα προς αναθεώρηση άρθρα και όσα προτείνει εκείνη.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για πρόταση- ρουλέτα από την πλευρά της ΝΔ και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλουν να αποδράσουν από τη διαδικασία προκειμένου να μην ψηφίσουν την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Κάλεσε συνεπώς όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην πάει η ευκαιρία αναθεώρησης του Συντάγματος χαμένη, ενώ τόνισε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να πάρουν θέση και ως προς τα κοινωνικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί στη ΔΕΘ και τα οποια θα αρχίσουν να νομοθετούνται εντος του Νοεμβρίου.
Ως προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η εκλογή θα αποσυνδεθεί από πρόωρες εκλογές, όμως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει έαν ο Πρόεδρος θα εκλέγεται στην τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή με 151 ψήφους ή εάν θα επιλέγει ο λαός μεταξύ των δύο υποψηφίων που είχαν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στις δύο πρώτες ψηφοφορίες στη Βουλή.
Ως προς το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, ένα θέμα για το οποιο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε λόγο για κατάργηση του άρθρου 3, αλλά για ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του ελληνικού κράτους στο Σύνταγμα, με ότι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά. Δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι αυτή η ρητή κατοχύρωση θα βρει σύμφωνη την Εκκλησία που και εκείνη θέλει ένα σαφές περίγραμμα των σχέσεων της με το Κράτος, ενώ αναφέρθηκε στην καλή σχέση και επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...