Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη με τον καθηγητή και συγγραφέα κ. Νίκο Καζατζόπουλο για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις »

Ο καθηγητής και συγγραφέας κος Νίκος Καζατζόπουλος μετά την κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένη πορεία του πρώτου του βιβλίου «ΝΙΛΟΥΦΕΡ», το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00, στο «Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας» (Ηλ Τρίγκα 39, Ιτέα), παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις».
Ο κ. Καζατζόπουλος δέχτηκε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, να μιλήσει για το νέο του βιβλίο στο petrosdiver blogspot και στον κ. Βέργο Πέτρο.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΕΡΩΤ: Θα θέλατε να μας πείτε πως γεννήθηκε η ιδέα για την συγγραφή του νέου σας βιβλίου;
ΑΠΑΝ: Τόσο για το πρώτο βιβλίο ¨Το Νιλουφέρ ¨ όσο και το δεύτερο ¨Βεβαιότητες και Ψευδαισθήσεις ¨ ήταν η επιθυμία μου να ασχοληθώ με δύο σημαντικές περιόδους της ζωής μου . Το πρώτο έχει να κάνει με την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ιτέα και τον δύσκολο αγώνα για επιβίωση . Στο δεύτερο ήθελα να αναφερθώ στα χρόνια της μεταπολίτευσης και τις αλλαγές που συντελέστηκαν γενικώς στην κοινωνία .

ΕΡΩΤ: Υπήρξαν εξωγενής παράγοντες–επιρροές στην δημιουργία του βιβλίου;
ΑΠΑΝ: Οι επιρροές και η αφορμή για να γράψω το δεύτερο βιβλίο μου δόθηκε από την πορεία μιας παρέας φίλων από τα φοιτητικά χρόνια μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα . Η διαδρομή αυτών , ο μικρόκοσμος τους για 25 χρόνια νομίζω ότι μπορούσε να γενικευτεί και να δει σ΄αυτόν ο καθένας το δικό του μικρόκοσμο .

ΕΡΩΤ: Θα θέλατε να κάνετε μια σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου;
ΑΠΑΝ: Με σημείο αναφοράς τον έρωτα δύο νέων –με αντιδιαμετρικές πολιτικές θέσεις – προς την ίδια κοπέλα και παρακολουθώντας μια ομάδα φίλων γύρω από αυτούς , προσπαθώ να μιλήσω για τον έρωτα ,την πολιτική , την φιλία , τα στερεότυπα στην σκέψεις τους και τις ανατροπές που επήλθαν .

ΕΡΩΤ:  Πιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους αναγνώστες σας;
ΑΠΑΝ: Δεν θέλω να περάσω κάποιο μήνυμα . Λέω τις δικές μου αλήθειες, δεν γενικεύω . Εύχομαι ο καθένας που θα το διαβάσει να καταλήξει προβληματιζόμενος στις δικές του αλήθειες .

ΕΡΩΤ:  Πια θεωρείτε ότι είναι τα κύρια συστατικά για μια επιτυχημένη συνταγή (λογοτεχνικά & εμπορικά) στην συγγραφή ενός βιβλίου;
ΑΠΑΝ: Δεν ξέρω την συνταγή όταν γράφω κάτι . Απλά προσπαθώ να γράφω απλά και κατανοητά . Αν συμβεί αυτά να αρέσουν , νοιώθω ικανοποιημένος .

ΕΡΩΤ:  Υπάρχει επόμενο βήμα στην συγγραφική σας πορεία;
ΑΠΑΝ: Βέβαια έχω κάτι στο μυαλό μου , αλλά λίγο θα αργήσει. Θέλει ιδιαίτερο κόπο.

Τέλος στο ερώτημα πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί του,  ο κ. Καζατζόπουλος έδωσε το μέηλ του nikkazatzo@yahoo.gr

Το petrosdiver blogspot και εγώ προσωπικά, ευχαριστούμε τον συγγραφέα γι' αυτή την συνέντευξη και ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...