Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

«Βρήκαμε τη χαμένη Ατλαντίδα»

Την τοποθεσία της χαμένης Ατλαντίδας πιστεύει ότι ανακάλυψε ομάδα Βρετανών ειδικών, ρίχνοντας φως σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας.

Μελετώντας τις δορυφορικές εικόνες από τα αρχαία ερείπια που υπάρχουν στα ανοιχτά της νότιας Ισπανίας, οι ερευνητές της ιδιωτικής εταιρίας δορυφορικών απεικονίσεων Merlin Burrows κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να αποτελούν τα τείχη του τεράστιου λιμανιού της θρυλικής αυτής πόλης.
Πολλά από τα σημεία που μελέτησε η ομάδα ήταν ήδη γνωστά στους αρχαιολόγους και πίστευαν ότι είχαν κατασκευαστεί από αρχαίους Ρωμαίους και Ελληνες. Τώρα οι ερευνητές ισχυρίζονται πως έχουν βρει τις αποδείξεις ότι στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν από τους κατοίκους της μυστηριώδους πόλης.
Η ύπαρξη της Ατλαντίδας αναφέρεται στα κείμενα του Πλάτωνα, ο οποίος το 400 π.Χ. την περιέγραφε ως έναν προηγμένο νησιωτικό πολιτισμό με μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη, περίπου 9.000 χρόνια πριν από τη δική του εποχή. Σύμφωνα με τις περιγραφές του, το λιμάνι της είχε τεράστια τείχη, με γιγάντιους κίονες στην είσοδό του κι έναν ναό του θεού Ποσειδώνα. Η εξαφάνισή της φέρεται ότι ήταν αποτέλεσμα φυσικής καταστροφής, όπως ένα τσουνάμι ή μια ηφαιστειακή έκρηξη, γι' αυτό και η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να βρει έως σήμερα αδιάσειστα στοιχεία για την ύπαρξή της.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της Merlin Burrows, ωστόσο, η τοποθεσία της εντοπίζεται κάπου στα βόρεια της πόλης Κάδιθ της Ανδαλουσίας, γύρω από το Donana National Park, το οποίο ήταν κάποτε τμήμα της ενδοχώρας. 
Με τη χρήση καινοτόμων τεχνικών δορυφορικής έρευνας, μελέτη
αεροφωτογραφιών αλλά και παρατηρήσεις στο έδαφος, οι Βρετανοί ειδικοί θεωρούν ότι έχουν εντοπίσει όλα τα χαρακτηριστικά της Ατλαντίδας, όπως αυτή περιγράφεται από τον Πλάτωνα, αλλά και τις αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο καταστράφηκε.
Σύμφωνα με τον ιστορικό και επικεφαλής της ομάδας Τιμ Ακερς, ο λαός της Ατλαντίδας ήταν εξαιρετικά εξελιγμένος, καθώς εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων που ανασύρθηκαν από τα ερείπια έδειξαν τη χρήση ενός είδους τσιμέντου που δεν ήταν γνωστό έως σήμερα, καθώς επίσης και την ύπαρξη προηγμένης μεταλλουργίας για την εποχή. Ο λόγος για ένα είδος πρασινομπλέ πατίνας που κάλυπτε κάποια από τα ερείπια, η οποία, σύμφωνα με τους ελέγχους, ήταν αποτέλεσμα αρχαίου συνδυασμού μετάλλων.
«Βιντεοσκοπήσαμε στοιχεία και συλλέξαμε δείγματα τα οποία ελέγχθηκαν επιστημονικά σε εργαστήριο της Μοδένα, στην Ιταλία. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αποδεικνύουν ότι η ηλικία των ευρημάτων είναι παλαιότερη της αρχαίας ρωμαϊκής και ελληνικής εποχής» λέει ο Ακερς, προσθέτοντας ότι οι αεροφωτογραφίες από το σημείο δείχνουν την ύπαρξη τείχους λιμανιού, πάχους 75 μέτρων. Σύμφωνα με την ομάδα, η καταστροφή της προήλθε από κάποιο κατακλυσμικό γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...