Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Α. Τσίπρας: Η αλήθειες για το Μακεδονικό και την συμφωνία των Πρεσπών.

Με υψηλούς τόνους ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Aφού κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει τους ακραίους και το κλίμα εκφοβισμού εναντίον των βουλευτών- είπε μάλιστα ότι την ώρα που ανέβηκε στο βήμα, βρίσκονταν υπό πολιορκία τα σπίτια δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- επιτέθηκε με σφοδρότητα, τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Αντώνη Σαμαρά.
Οπως υποστήριξε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε κάνοντας συμφωνία και συμβιβασμό. «Βάλαμε στον συμβιβασμό όλα όσα προσπαθούσατε και δεν το πετυχαίνατε. Εμείς το πετύχαμε», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, «απαντώντας» στην ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», ο Τσίπρας είπε «η ψυχή μας δεν είναι το όνομά μας, αλλά η ιστορία μας και αυτή την κερδίσαμε».« Μετά από σχεδόν 30 χρόνια αδράνειας και απανωτών εθνικών υποχωρήσεων σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα Και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο διαπραγματεύσεων, συζητήσεων και εξαντλητικού διαλόγου, φτάνουμε στο τέλος μιας δύσκολής και επίπονης και ιστορικής διαδικασίας. Δεν ήρθα για να αναμετρηθώ με τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Εχω έρθει για να αναμετρηθώ με την ιστορική ευθύνη που έχει ο καθένας από τους 300 της εθνικής αντιπροσωπείας που δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται».
Οφείλουμε να πούμε αλήθειες που δεν ξεκινάνε από το τι έγινε χθές και προχθές και ένα χρόνο τώρα.Και ακoλουθώντας την προτροπή του εθνικού μας ποιητή, του Διονύσιου Σολωμού ότι «το έθνος μας πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές», θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την αλήθεια στους βουλευτές αλλά και στον ελληνικό λαό για ένα μείζον εθνικό πρόβλημα και για τα οφέλη της επίλυσής του.
Με επιχειρήματα, με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία. Χωρίς κραυγές, χωρίς συνθήματα, χωρίς να προσπαθώ να κινητοποιήσω το συναίσθημα, το θυμικό ή φοβικά αντανακλαστικά.

Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...