Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Τι βλέπουν τα ματάκια μας και τι ακούν τα αυτάκια μας

Πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή για να παρακολουθήσεις χωρίς να εκνευριστείς τη δημόσια συζήτηση για το Μακεδονικό.

Βλέπεις στα τηλεοπτικά πάνελ σε συχνότητα που εκπλήσσει κυρίως δύο καθηγητές (κατά σατανική σύμπτωση αμφότεροι αντίπαλοι της συμφωνίας των Πρεσπών), οι οποίοι περιφέρονται από κανάλι σε..
κανάλι λέγοντας συνεχώς τα ίδια και τα ίδια χωρίς αντίλογο από ομολόγους τους ή από τους συντονιστές.

Αναρωτιέσαι
: Μόνο αυτοί οι δύο υπάρχουν; Τόσο γυμνή είναι η χώρα στο επίπεδο των διεθνολόγων; Ή μήπως οι εκπομπάρχες δεν καλούν άλλους; Ο ένας, όπως κυκλοφορεί, θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν το λέει γιατί προτιμά την ταμπέλα του ειδικού που προφανώς δίνει μεγαλύτερο κύρος στις απόψεις του.

Ακούς εκπρόσωπο κινήσεων που οργανώνουν τα συλλαλητήρια να λέει ότι «πουλάμε τη Μακεδονία στους αλλόθρησκους». Ουδείς του αντιγυρίζει: «ξέρετε, κύριέ μου, οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας στην πλειονότητά τους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».
Ουδείς επίσης τον ρωτάει το αυτονόητο: «γιατί τα ομόδοξα έθνη (Ρώσοι, Σέρβοι) έχουν αναγνωρίσει τους γείτονες σκέτα Μακεδονία;».


Ακούς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να λέει ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, να χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς «πιο Σκοπιανούς από τους Σκοπιανούς», βλέπεις τους βουλευτές της Ν.Δ να τον χειροκροτούν όρθιοι, συμφωνώντας προφανώς με τις απόψεις του, αλλά ο αρχηγός τους Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υποστηρίζει το ίδιο και αφήνει το κόμμα του να κινείται μέσα στη θολούρα του εθνικισμού.
Ακούς τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί τον Τσίπρα ότι έκανε κωλοτούμπα και από το «έξω οι Αμερικανοί» έχει πάει στο «ζήτω ο Τραμπ». Ξέχασε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος διδάξας στις θεαματικές αναδιπλώσεις; Ήταν αυτός που είχε υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ, θα διώξει τις βάσεις και θα κάνει δημοψήφισμα για την ΕΟΚ, αλλά στην πορεία προσαρμόστηκε.
Οφείλεις λοιπόν να δεχτείς, χωρίς σχόλια, ότι η μετατόπιση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, ενώ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι χυδαίος οπορτουνισμός.
Βλέπεις βουλευτές της Ν.Δ να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στα συλλαλητήρια, το πολιτικό μήνυμα των οποίων, σύμφωνα με τους οργανωτές, είναι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» και «δημοψήφισμα τώρα». Όταν όμως τους ρωτάς αν έχουν την ίδια θέση σφυρίζουν κλέφτικα. Γι' αυτούς το ψάρεμα έχει σημασία και όχι τι θα πιάσουν τα αγκίστρια τους.

Ακούς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ότι ο εμπνευστής (και χρηματοδότης) αυτής της προδοτικής συμφωνίας είναι ο Σόρος (πάλι αυτός ο σατανικός τύπος μπροστά μας) και τους υπαινιγμούς του ότι κυβερνητικοί παράγοντες προστατεύουν (!!!) τον Μαρινάκη. Αναρωτιέσαι: Πώς συνεργάστηκε με το κόμμα του κ. Καμμένου επί τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ; Πόσες εκπτώσεις έκανε; Θα του αφήσει αυτή η σχέση κάποιο ιδεολογικό κουσούρι;
Ακούς βουλευτίνα της συντηρητικής παράταξης να προειδοποιεί ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα για έναν τρίτο γύρο και να φωνάζει γεμάτη οργή ότι η πατρίδα κινδυνεύει από τους άθεους και τους διεθνιστές. «Στον Γράμμο και στο Βίτσι σας κλείσαμε το σπίτι». Όπισθεν ολοταχώς στην περίοδο του εμφυλίου.
Κατά τ' άλλα «Ευρώπη και ξερό ψωμί».

- το κείμενο του Τάσου Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...