Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ: Απολογισμός πεπραγμένων από αναλήψεως της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδας Μάρτιος – Δεκέμβριος 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σκοπός: Σκοπός του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδας είναι η χρήση και εκμετάλλευση των λιμένων και λιμενικών ζωνών (χερσαίων και θαλασσίων) Ιτέας και Κίρρας και η διαχείριση των προβλημάτων και ζητημάτων που ανακύπτουν στις ζώνες αυτές, δηλαδή η συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, εισπράττοντας για τον σκοπό αυτό θεσμοθετημένα έσοδα.

Περιοχές αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας:

  • Α) Λιμένας Ιτέας
  • Β) Αλιευτικό Καταφύγιο Ιτέας
  • Γ) Αλιευτικό Καταφύγιο Κίρρας
  • Δ) Μαρίνα Τουριστικών Σκαφών Ιτέας
  • Ε) Χερσαία Λιμενική Ζώνη Ιτέας – Κίρρας («Μύλοι» – έως και Πλαζ «Αι Γιάννης»). Εξαιρούνται η περιοχή των «Γαλλικών Μόλων» και η πλαζ «Ναυσικά»
Τεχνικά έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη

Α. Έργα – μελέτες που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη με ίδιους πόρους:

Αποκατάσταση δύο χρόνιων προβλημάτων.
• Των σπηλαιώσεων του κρηπιδώματος στην περιοχή «ΑΛΜΥΡΟΒΡΥΣΗ» Κίρρας και
• Της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου Κίρρας.
Τοποθέτηση προβολέων στη Μαρίνα Τουριστικών Σκαφών.
Τοποθέτηση θυρών ασφαλείας σε δυο εισόδους της Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών Ιτέας (δοκιμαστικό στάδιο).
Επισκευή πίλαρς στη Μαρίνα Τουριστικών Σκαφών Ιτέας (σε εξέλιξη).
Αποκατάσταση σιδερένιων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων (λιμάνι και προκυμαία Ιτέας).
Λειτουργία δωρεάν ασύρματου δικτύου Wi-Fi στη Μαρίνα Τουριστικών Σκαφών Ιτέας.
Εκσυγχρονισμός των ηλεκτρονικών υπολογιστών των γραφείων του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας (Δωρεάν χορηγία).
Αγορά λαμπτήρων και επισκευή ιστών φωτισμού στον χώρο της μαρίνας Τουριστικών σκαφών Ιτέας.
Επισκευή και ασφάλιση κεντρικών ηλεκτρικών πινάκων πίλαρς τόσο για την ασφάλεια των δημοτών όσον και για τον τερματισμό και την αποτροπή του φαινομένου των ρευματοκλοπών.
Ανάθεση για τον έλεγχο της πυρασφάλειας της Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών Ιτέας για πρώτη φορά από την ολοκλήρωση της.
Διαγωνισμός και ανάθεση αποκατάστασης φωτισμού στο Αλιευτικό καταφύγιο Ιτέας (Αγκάλη) και παραλίας «Τροκαντερού».
Απομάκρυνση μεγάλου αριθμού νεκρών και επικίνδυνων φοινίκων και δέντρων (σε εξέλιξη).
Επισκευή του αυτόματου ποτισμού της Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών Ιτέας και των υδραυλικών συστημάτων στην χερσαία ζώνη.
Αγορά απαραίτητων υλικών για την συντήρηση του παραλιακού μετώπου (παγκάκια, ιστοί φωτισμού κ.λ.π.) (με τη βοήθεια και εθελοντών).
Απομάκρυνση παρανομών κατασκευών (πέργολες) στην περιοχή «ΜΑΪΑΜΙ».
Αποκατάσταση όλων των παραλίων κολύμβησης.
Νομιμοποίηση αυθαίρετης κατασκευής στην ανατολική πλευρά του τουριστικού καταστήματος «ΜΑΪΑΜΙ».
Διαγράμμιση παραλιακής Λεωφόρου. Το 50% του έργου από δωρεάν χορηγία – σε εξέλιξη.
Πολλές επισκευές και εργασίες γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω δολιοφθορών.

Μελέτες που παρελήφθησαν:


• Μελέτη αναμόρφωσης περιοχής Κίρρας. Είσοδος λιμανιού – πλατεία. Χορηγία του Δήμου Δελφών.

Μελέτες σε στάδιο ολοκλήρωσης:
 Εφαρμογή κώδικα ασφαλείας ISPS (International Ship and Port Facility Security Code).
 Ολοκλήρωση του Π.Ε.Α.Λ. Πλαίσιο Έργου Ανάπτυξης λιμένα.
Μελέτες που απορρίφτηκαν – απορρίπτονται
1. Α) Μελέτη αποχαρακτηρισμού τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας.
2. Β) Ακτομηχανική μελέτη προστασίας παραλιών Παρνασσίδος. Μετά από την αρνητική εισήγηση της Λιμενικής Επιτροπής και την πραγματογνωμοσύνη ειδικών συμβούλων σε λιμενικά έργα για τους λόγους:
I. Ακατάλληλο υλικό (θραυστό λατομείου).
II. Έλλειψη υποβρύχιων τεχνικών έργων για τη συγκράτηση του υλικού.
III. Λόγω υποχρεωτικής τακτικής επίβλεψης και συντήρησης ιδιαιτέρου υψηλού κόστους.

Οικονομικά στοιχεία – Δικαστικές υποθέσεις

  •  Πληρωμή διαφόρων προμηθευτών από τα έτη 2008 έως και 2011 μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίων. Η Λιμενική Επιτροπή σε συμφωνία με τους προμηθευτές προέβει στην πληρωμή μόνο του ποσού των τιμολογίων και όχι των προσαυξήσεων. Συνολικό ποσό καταβολής : 17.000 ευρώ.
  •  Σε εκκρεμότητα βρίσκονται τρεις (3) ακόμη υποθέσεις ετών 2007-2011 συνολικού ύψους 72.000 περίπου ευρώ , που διεκδικούν κάποιοι προμηθευτές.
  •  Μόνιμο πρόβλημα είναι οι οφειλές (πολλών ετών) από υπόχρεα καταστήματα συνολικού ποσού 78.000 ευρώ. Ποσό 35.000 ευρώ εξ αυτών, βεβαιώθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  •  Επίσης υπάρχουν χρέη (πολλών ετών) από σκάφη αναψυχής και επαγγελματικά, ύψους 49.000 ευρώ. – Η διαδικασία είσπραξης είναι σε εξέλιξη.
  •  Ολοκληρώθηκε η πρώτη οριστική αποβολή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω μη καταβολής ανταλλάγματος κανενός έτους (από το έτος 2007) και για τη μη συμμόρφωση προς τις οδηγίες του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας βάση ισχύουσας Νομοθεσίας.
  •  Εγκρίθηκαν 124.000 ευρώ από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (Π.Δ.Ε.) και από αυτά πιστώθηκαν 62.000 για το έργο: Αναμόρφωση παραλιακού μετώπου «ΜΑΪΑΜΙ – «ΑΠΟΛΑΥΣΗ».
  •  Αύξηση ποσού τελών μηνιαίας παραμονής σκαφών, εκτός Μαρίνας, για επισκευές και εναπόθεση. Να σημειωθεί πως τα σκάφη που προσεγγίζουν τη Μαρίνα για τον παραπάνω λόγο έχουν υπερδιπλασιασθεί.
  •  Έχουν εξοφληθεί όλοι οι εργολάβοι και οι προμηθευτές μας.
Δημόσιες σχέσεις

Επισκέψεις και συναντήσεις της Λιμενικής Επιτροπής στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τους Γεν. Γραμματείς και στελέχη του Υπουργείου.

Επισκέψεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, στον Δήμο Δελφών και στην Κτηματική Υπηρεσία.
Επαφές με συλλόγους που αντιπροσωπεύουν Mega Yachts, ιστιοπλοϊκά, φουσκωτά και άλλα σκάφη. Αποτέλεσμα των επαφών είναι η επίσκεψη στην Ιτέα 140 μελών του Ο.Φ.Σ.Ε (Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας) στα μέσα Νοεμβρίου για επίσκεψη με τζιπ στη Γκιώνα. Τις ίδιες ημέρες μετά από πρόσκλησή μας επισκέφτηκαν το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και το Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου, οι Γεν Γραμματείς του Υ.Ε.Ν. κ.κ. Χρήστος Λαμπρίδης και Διονύσιος Τεμπονέρας, καθώς και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Υπουργείου.
Επίσης στις 15/16/17 Ιουνίου 2019 (Αγίου Πνεύματος) το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τον Ο.Φ.Σ.Ε. θα φιλοξενήσει την 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στη Μαρίνα Ιτέας.
Το Λιμενικό Ταμείο Ν Φωκίδας θα συμμετάσχει για πρώτη φόρα σε Έκθεση για την προβολή της Μαρίνας Τουριστικών σκαφών Ιτέας αλλά και τις παροχές που βρίσκονται στον χώρο ευθύνη του. Έκθεση: ΝΑΤΕΧ 2019. Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (πρώην TAEKWONDO) 15 έως 17 Φεβρουαρίου.
Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε φορείς και συλλόγους για την πραγματοποίηση πολιτιστικών, αθλητικών κ.α. εκδηλώσεων στον χώρο ευθύνης του.

Ευχαριστήρια – Συνεργασίες


Τα παραπάνω έργα πραγματοποιήθηκαν αλλά και εξελίσσονται με την άριστη συνεργασία όλων των μελών της Λιμενικής Επιτροπής. Την κα Ζαχαρία Βασιλική, Λύτρα Ηλία, Γιαννοσπύρο Σάββα, Γερεντέ Χρήστο, Βανδώρο Χρήστο και Στοφόρο Ευθύμιο. Ευχαριστούμε τον Βουλευτή Φωκίδας κο Ηλία Κωστοπαναγιώτου για τις παρεμβάσεις του. Τον Δήμαρχο Δελφών κο Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο την βοήθεια του.

Πολύτιμη η βοήθεια της κας Αικατερίνης Χαραλάμπους υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου.
Πολύ καλή είναι η συνεργασία μας με τον Δήμο Δελφών από την εποχή που ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Ιτέας ο κος Λουκάς Αναγνωστόπουλος.
Επίσης δίπλα στο Λιμενικό Ταμείου Φωκίδας βρίσκονται οι Αντιδήμαρχοι κα Μαίρη Ανδρεοπούλου και Νεκτάριος Μίχος, μέλος της Λιμ. Επιτροπής.
Βοήθεια για την διαγράμμιση της παραλιακής λεωφόρου πρόσφερε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Πέγκυ Αραβαντινού.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δημοτικό υπάλληλο κο Παναγιώτη Καστανόπουλο για τις υπηρεσίες του.
Τον Λιμενάρχη Ιτέας κο Κοτσιμπό Αλέξανδρο, Αντ/δρο της Λιμ. Επιτροπής καθώς και το προσωπικό του Λιμεναρχείου, αλλά και τους εθελοντές φίλους του Λιμενικού Ταμείου, κ.κ. Λύτρα Γεώργιο, Ευστάθιο Παρασκευά, Νίκο Τζωρτζόπουλο, Πέτρο Καραμπελά, Σπύρο Μαρτίνη, Πέτρο Βέργο κ.α.
Τέλος δεν ξεχνάμε για την πολύτιμη βοήθεια τους τον πρώην Πρόεδρο του Λ.Τ.Φ. κο Γιογάκη Νικόλαο και το πρώην μέλος κο Σκοπελίτη Γεώργιο.


Για την Λιμενική Επιτροπή Ν. Φωκίδας
Ο Πρόεδρος
Καϊμάρας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...