Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Παράταση εργασίας για 70 εργαζόμενους στα Δασαρχεία Άμφισσας και Λιδωρικίου.

Ενημέρωση από τον βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλ. Κωστοπαναγιώτου:
Πολύ σημαντικά νέα για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αντιπυρικής προστασίας. Περίπου 70 είναι οι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Άμφισσας και Λιδωρικίου.

Το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει άμεσα:
– Στην παράταση του προγράμματος και τη βελτίωση της θέσης των αμοιβών και των εργασιακών δικαιωμάτων των 5.066 εργαζομένων.
Πιο συγκεκριμένα:

  • – Θα τροποποιηθεί η ΚΥΑ με επισπεύδοντα τον Υφυπουργό Νασο Ηλιόπουλο, με πρόβλεψη για τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων ώστε να καλυφθεί η νέα αντιπυρική περίοδος για το 2019!
  • – Η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με τον νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μικτά) και θα καταβληθεί αναδρομικά από 1.2.2019.
  • – Τέλος, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ΥΕ Εργάτες – Εργάτριες, θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης ΕΦΚΑ 651120 (Δασεργάτες ειδικευμένοι αναδάσωσης, φυτωρίων δασικών δένδρων κλπ., εκτιμητές, παραλήπτες ξυλείας σε δάση, επόπτες δασών, καλλιεργητές ιτέας, λυγαριάς κλπ., καλλιεργητές φυτωρίων δασικών και χριστουγεννιάτικων δένδρων, ρητινοσυλλέκτες) με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού ασφάλισής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...