Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Νέες βαριές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Και νέες βαριές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ για μια ακόμα δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Βαριά κακουργήματα για πέντε από τους πάλαι ποτέ… κουμανταδόρους του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας.
Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις και σύμφωνα με πόρισμα καταπέλτη της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών. Τη δίωξη άσκησε μετά από ενδελεχή έρευνα ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και Διαφθοράς, Ιωάννης Δραγάτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται και στην άλλη υπόθεση με τις 23 προσλήψεις
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον εφτά επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι κατηγορίες που -αποδίδονται κατά περίσταση – αφορούν σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτη εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου
Υπενθυμίζεται πως οι διώξεις ασκήθηκαν στη βάση του πορίσματος του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, το οποίο στις αρχές του περασμένου Μαΐου διαβιβάστηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...