Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Συγχαρητήρια σε Τσίπρα και Ζάεφ από Ίσινγκερ, Μαας, Σέντερ: Είστε δυο αληθινοί Ευρωπαίοι ηγέτες

Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στην τελετή απονομής του Βραβείου Ewald von Kleist στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ.
"Επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και την Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι αυτή την επιτυχία". Παράλληλα παρατήρησε πως υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούει κανείς και όχι να έχει δίκιο, να ακούμε περισσότερο, αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει.

«Όλες οι συγκρούσεις, οι συρράξεις είναι προϊόν της ανθρώπινης παρέμβασης. Εξ ου και η δική μας δουλειά, η δική σας δουλειά είναι να τις επιλύετε. Δεν υπάρχει κανείς άλλος εκτός από τους ηγέτες και τους υπεύθυνους της λήψης των αποφάσεων», είπε ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ. Ο «γερόλυκος» Γερμανός διπλωμάτης και επικεφαλής της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, σημείωσε ότι «αυτό που γιορτάζουμε σήμερα είναι η επιτυχία των δύο αρχηγών να επιδείξουν ότι είναι εφικτό να γίνει διπλωματική δουλειά. «Κύριε Τσίπρα και κύριε Ζάεφ, τα θερμά μου συγχαρητήρια», είπε ο κ. Ίσινγκερ. Ο ίδιος ανέγνωσε και μετέφερε μηνύματα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η ελπίδα έρχεται από τα Βαλκάνια», σημείωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, εξαίροντας τον θάρρος των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, που «έκανε τη διαφορά».

Το θάρρος των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. «Μια σύγκρουση για ένα όνομα δεν είναι μόνο μια μάχη για τις λέξεις και η σύγκρουση Σκοπίων-Αθηνών δεν ήταν ποτέ για ένα όνομα, αφορά πιο βαθιά ζητήματα», είπε, επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες της σύγκρουσης ήταν σημαντικές για 27 χρόνια και έθεταν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. «Ήταν μια ανοικτή πληγή μεταξύ των δύο χωρών και όχι μόνο», σημείωσε, για να τονίσει πως «αυτό που έκανε τη διαφορά μετά από 27 χρόνια ήταν εσείς κ. Τσίπρα και κ. Ζάεφ, το θάρρος σας να πείτε ότι ‘εμείς μπορούμε να το λύσουμε, δεν θα αφήσουμε μια σύγκρουση του παρελθόντος να εμποδίσει την ευημερία του μέλλοντος'».

Ο κ. Μάας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που και οι δύο ηγέτες αντιμετώπισαν, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, το φινόπωρο του 2018, ο καθένας στη χώρα του. «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει στο τέλος της κυβερνητικής συμμαχίας στην Ελλάδα», θύμισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, για να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Η ελπίδα έρχεται από τα Βαλκάνια. Μόνο ένας δρόμος υπάρχει για την Ευρώπη και αυτός είναι η ενωμένη Ευρώπη κι αυτόν τον γνώριζαν πάντα οι Τσίπρας και Ζάεφ. Η ομορφιά της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ δύο πιο κατάλληλους αποδέκτες για το Βραβείο. Είστε δύο αληθινοί Ευρωπαίοι ηγέτες».


Ακολουθεί το βίντεο της απονομής: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...