Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές εγκαταλείπουν την Ελλάδα ξαφνικά κι αφήνουν πίσω τους στρατιές χιλιάδων ανέργων....(γιατί άραγε???)

Shell         Παρακολουθόντας  τις αγωνιώδης προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης γενικότερα, να μας πείσουν για τα "μεγάλα τους επιτεύγματα" και τις "τεράστιες νίκες" που έχουν καταγάγει το τελευταίο διάστημα, θα ήθελα να τους (ξανα) θυμίσω ενα - δυο πράγματα  ώστε να μην νομίζουν οτι τρώμε κουτόχορτο ή οτι ξεχνάμε παρα πολύ εύκολα.
Και ας μην χαίρονται  κάποιοι αφελής...γιατί τίποτε δεν είναι έτσι όπως μας το παρουσιάζουν.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως η οικονομία της χώρας εμφανίζει θετικά
σημάδια....(τρομάρα τους) σχεδόν το σύνολο των βουλευτών αρνούνται να βγούν στα ΜΜΕ να υπερασπιστούν αυτή την πολιτική . ( και όταν κάποιος το τολμήσει...τι τραβάει δεν λέγεται).
Παρουσίαση δυναμικών συσκευασιώνΑπο την άλλη κάποιοι "μεγάλοι", (είτε αυτές είναι πολυεθνικές, είτε είναι επιχειρηματίες), που διαβάζουν τα πραγματικά σημάδια της Ελληνικής οικονομίας, αποσύρουν τα κεφάλαια τους απο την Ελλάδα χωρίς πολλές-πολλές εξηγήσεις και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές! 
Τα 600 δις ευρώ που "πέταξαν" προς τις Ελβετικές τράπεζες και αλλού, όπως επίσης  οι πολυεθνικές ALDI, FNAC, BP, SHELL... είναι μερικά απο τα πιο τρανταχτά παραδείγματα μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους στρατιές χιλιάδων ανέργων....(γιατί άραγε???)
Λουκέτο σε 38 καταστήματα σε όλη τη χώρα βάζει μόνο ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI που επιβεβαίωσε ξαφνικά και χωρίς εξηγήσεις , την επίσημη αποχώρηση του απο την Ελλάδα το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.
Την ίδια στιγμή , αποχωρούν χωρίς εξηγήσεις η Fnac, η Plus , η Shell, η BP και η Ιnterattica.
Τα Ελληνικά λουκέτα...
Μόνο η αλυσίδα "ατλάντικ" που κύρηξε ξαφνικά πτώχευση αφήνει εν μια νυκτί 100.000 εργαζομένους στο δρόμο!!!
Το δρόμο τις πτώχευσης φαίνεται πως ακολουθούν οι εταιρείες Elite και Έδραση, ενώ είχαν προηγηθεί λουκέτα στις επιχειρήσεις Planet Home και Απέργης.
Στην αγορά μιλούν και για άλλα τρία "μεγάλα" λουκέτα, ενώ άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τιςγίνεται στον χώρο των πολυεθνικών προαναγγέλουν και άλλες αποχωρήσεις...
Και δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει οτι όλο αυτό που συμβαίνει είναι τυχαίο. Ούτε οτι οι πολυεθνικές δεν αντέχουν την κρίση!!! (Αλοίμονο...) αυτές είναι οι τελευταίες επιχειρήσεις που θα "την πάρουνε χαμπάρι" απο την οικονομική κρίση.
Ποιά σημάδια άραγε "διαβάζουν" οι μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως η Ελληνική οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...