Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ TASK FORCE ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!


Την σύσταση 25μελούς ομάδας Κρούσης (Task Force )  που αναλαμβάνει με εντολή της Κομισιόν,  τον συντονισμό, την παρακολούθηση , την παροχή τεχνικής και κάθε άλλης βοήθειας προς την κυβέρνηση .
 Τη σύστασή της εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς διαπίστωσε
οτι δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι του Μνημονίου 1, τόσο στο διαρθρωτικό όσο και στο δημοσιονομικό τομέα. Προβλέπεται να αρχίσουν δουλειά μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι ανά τρίμηνο εκθέσεις προόδου που θα εκδίδοναι και οι έκτακτες προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες  αποκλίσεις από τους προβλεπόμενους στόχους,  θα υποβάλλονται απ'ευθείας στην Κομισιόν.  
Η ομάδα αυτή θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναφέρεται στον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν ενώ θα διαθέτει δύο στρατηγεία, ένα στην Αθήνα και ένα στις Βρυξέλλες. 
Επίσης, θα είναι σε ανοιχτή γραμμή και με το Μέγαρο Μαξίμου. 
Στο στρατηγείο που θα βρίσκεται στην Αθήνα θα ενταχθούν όλοι οι κοινοτικοί που είναι αποσπασμένοι στη χώρα μας και είναι τοποθετημένοι σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς. Επικεφαλής της ομάδος  αναλαμβάνει ανώτερο, μέχρι πρότινος, στέλεχος της Κομισιόν, ο Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, ο Γερμανός συνταξιούχος που ξεκίνησε απο υπάλληλος  της Ευρωπαικής Επιτροπής
και έφτασε μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια των Βρυξελλών, περιγράφεται ως ένας πολύ σκληρός τεχνοκράτης.
Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Ε. ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας (task force)  γνωρίζει, λένε, όσο λίγοι στην Ελλάδα την Ε.Ε. και τον τρόπο που λειτουργεί η περίφημη «γραφειοκρατία των Βρυξελλών».
Eρχεται λοιπόν στην Ελλάδα με τον αέρα του υπέρ- πρωθυπουργού και με αποδοχές που πραγματικά σκανδαλίζουν. 14000 ευρώ μηνιαίο μισθό + εξτρα ημερήσιο επίδομα για οτι άλλο κάνει, διαμονή 5***** ,αυτοκίνητα , φρουρά ,γραμματιακή υποστήριξη  κ.λ.π.
Στην ομάδα λοιπόν αυτή (taskForce), θα είναι οι άνθρωποι που από εδώ και στο εξής θα έχουν τον τελευταίο λόγο για την πορεία του Μεσοπρόθεσμου.
Αυτό απέχει παρασάγγας από τα περί «τεχνογνωσίας για την επιτάχυνση της εκταμίευσης του ΕΣΠΑ», που λέει δημοσίως η κυβέρνηση, με προφανή στόχο να αποφευχθούν αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός της κυβέρνησης για τα πραγματικά όρια δικαιοδοσίας αυτής της ομάδας. Η οποία ομάδα δεν αποτελεί μόνο μία διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου, αλλά εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή επι του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο πλήρης εξευτελισμός βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Με την εκκίνηση των εργασιών της συγκεκριμένης TaskForce θα έχουμε και επίσημα την κατάργηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Συντάγματος και τελικά της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...