Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση Παπανδρέου, ΤΕΛΟΣ - Ζητήθηκαν παραιτήσεις υπουργών!


Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, ακριβώς μετά από 25 μήνες εξουσίας στην χώρα,  που την μετέτρεψαν από ανεξάρτητο κράτος σε προτεκτοράτο, καταρρέει οριστικά υπό την πίεση της Ιστορίας: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ζητήσει την παραίτηση όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου και (αν δεν αλλάξει άποψη και πάλι όπως έκανε μεταξύ του υπουργικού της Πέμπτης και της συνεδρίασης της Κ.Ο.) το υπουργικό συμβούλιο που ξεκινά σε λίγο θα είναι το επισφράγισμα της παραίτησής τους.

Κανένα θετικό νέο δεν υπάρχει για το νέο πρωθυπουργό, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν θα προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή αποκλείεται να είναι ο Ε.Βενιζέλος. Ο οποίος όμως ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο, εντός του ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά με στόχο την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος, κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Εν πάση περιπτώσει κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, ΤΕΛΟΣ
και αν οι διάδοχοι των κυβερνήσεων στην Ελλάδα αρέσκονται να λένε ότι "Παρέλαβαν καμμένη γη",εδώ η όποια νέα (βραχύβια) κυβέρνηση θα μπορεί και δικαίως να ισχυρίζεται ότι "Παρέλαβε χάος και ερείπια". Μια κυβέρνηση που σε οποιαδήποτε περίπτωση απλά θα διεκπεραιώσει τις συμφωνίες Παπανδρέου, θα συνεχίσει τα ήδη υπάρχοντα μέτρα εξαθλίωσης και από εκεί και ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει αφού η κοινωνία απλά δεν αντέχει άλλο...

Μετά το υπουργικό ο Γ.Παπανδρέου θα κατευθυνθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ούτε αυτός απέφυγε να πληγεί από το "τσουνάμι" της λαϊκής αντίδρασης. Εκεί ο Γ.Παπανδρέου απλά θα παραιτηθεί και αμέσως μετά θα γίνει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Τα ονόματα που ακούγονται ως νέοι πρωθυπουργοί είναι του Π.Μολυβιάτη, του Σ.Δήμα του Λ.Παπαδήμα, αλλά και του Β.Μαρκεζίνη. Ο τελευταίος αποτελεί ιδανική λύση όχι απλά για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης αλλά και για κυβέρνηση μακράς πνοής. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...