Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η ομιλία και η προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης απο τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμου στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. 
Μια απο τα ίδια!
Διαπιστώσεις, διαπιστώσεις, διαπιστώσεις, παρενέσεις και έκθεση για ακόμη μιά φορά των απαιτήσεων των τοκογλύφων δανειστών μας, με την απρόσκοπτη εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, δια στόματος Λουκά Παπαδήμου.
Το δήλωσε άλλωστε πεντακάθαρα...
 * Πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης η εκταμίευση της έκτης δόσης, η οποία θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το αργότερο, δεδομένων των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατά το δεύτερο ήμισυ του μήνα.

* Θέτει εμμέσως πλήν σαφώς το δήλημα της παραμονής μας ή οχι στην ευρωζώνη λέγοντας οτι ...
Οι δύο εναλλακτικές  κατευθύνσεις  μέσα ή έξω από την ευρωζώνη έχουν αποσαφηνιστεί από τους εταίρους μας. Έχουν πρόθεση να στηρίξουν την παραμονή μας εφόσον τηρηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.
* Θεωρεί βασικό, λογο του περιορισμένου χρόνου θητείας  που έχει αυτή η κυβέρνηση,  να ξεκινήσει αμέσως το έργο της, χωρίς να κάνει χρήση της λεξης "εκλογές" πουθενά στην ομιλία του.
*Εδωσε και ως  καταληκτική ημερομηνία για την 6η δόση την 15 Δεκεμβρίου. Στέλνωντας στον καιάδα τις προηγούμενες ημερομηνίες του ΓΑΠ και τους εκβιασμούς του σχετικά με την χρεωκοπία απο την μη έκδοση της  6η δόσης τους περασμένους δυο + μήνες.
Επιβεβαίωσε  ότι το έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί γύρω στο 9% του ΑΕΠ, σε υψηλότερα δηλ. επίπεδα απο τα προβλεφθέντα, πράγμα που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων και επίσης,  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα την περίοδο 2013 – 2014 μετά την εφαρμογή του PSI, αλλά επεσήμανε ότι θα περιοριστούν με την εφαρμογή του,χωρίς και πάλι να αναφέρει ποσο στον "αέρα" βρίσκεται το όλο εγχείρημα με τους ιδιώτες.


Πηγή:www.capital.gr
* Ο νέος προυπολογισμός και η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να είναι έτοιμα έως το τέλος του  2011 αποκρύπτοντας το γεγονός οτι δεν μπορεί να είναι ο τελικός και οτι θα υπάρξη αναθεώρησή του λίγους μήνες αργότερα "ως είθισται". *Εκανε και αυτός όπως και όλοι οι προκάτοχοί του χρήση του ανάλογου "ευχολογίου' λέγοντας οτι θα φέρει...
ανάπτυξη και θα καταπολεμήση την ανεργία με την ταχύτερη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.
 υπόσχεται αναστροφή στην πορεία της ύφεσης και καλύτερη λειτουργεία του κράτους.
Επίσης καλεί τους δημόσιους λειτουργούς της χώρας, εφορίες, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να μην πάνε χαμένες οι δικές τους θυσίες.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρώτα έπρεπε να βυθίσουν την χώρα και την οικονομία της στην ύφεση, να χαθούν τοσες εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, να κοπούν μισθοί, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα και να έρχονται εκ των υστέρων να υπόσχονται νέες θεσεις εργασίας, να μιλάνε για προσπάθεια γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας και να καλούν τους εναπομείναντες εγαζόμενους με τους μισθούς πείνας να δώσουν οτι καλύτερο έχουν  για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους !!!
* Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μας υπενθυμίσει οτι αναλαμβάνει την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης,
(οχι την διακυβέρνηση της χώρας, γιατί αυτός απλώς προίστατε του σχήματος και του προγράματος που του  έχει επιβληθεί), στη δυσκολότερη στγμή της νέοτερης ιστορίας της χώρας.
*Και τέλος οτι κανείς σε αυτή την αίθουσα δε θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ. Θεωρώντας 
την στήριξη των βο(υ)λευτών ως στήριξη και του Ελληνικού λαού, αν και είμαι σίγουρος οτι γνωρίζει, οτι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμμία συνταγματική νομιμοποίηση, όπως και όλόκληρη η σημερινή βουλή  και η γνώμη του λαού απέχει παρασάγγας σχετικά με το ευρώ και την ευρωζώνη.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...