Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τα γελοία παραδείγματα των Ευρωπαίων και ειδικά των Γερμανών…

«Δεν βλέπετε την Πορτογαλία; Δείτε πόσο καλά τα καταφέρνει σε σύγκριση με εσάς;». Πόσες φορές δεν χρησιμοποίησαν οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί το παράδειγμα της Πορτογαλίας, θέλοντας να τη συγκρίνουν με την Ελλάδα; Η αγωνιώδης προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει …πρόβλημα, παρά μόνο εμείς, είναι τόσο ύποπτη, ώστε στην κυριολεξία το ψέμα βγάζει μάτι. Όταν ξεκίνησαν οι διαρροές, πως η Πορτογαλία είναι έτοιμη για να ζητήσει δεύτερο πακέτο βοήθειας, τότε το παράδειγμα γρήγορα αφέθηκε στην άκρη. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την Ισπανία. Και εκεί, μόλις ξεκίνησαν οι υποβαθμίσεις της οικονομίας και ο νέος πρωθυπουργός Ραχόϊ άρχισε να μιλά με κάπως «μασημένα» λόγια για την πραγματική οικονομική κατάσταση, η Ισπανία – ως παράδειγμα μίμησης από τους Έλληνες – έγινε και αυτή παρελθόν. Τώρα, «της μόδας» έγινε η Ιταλία. Είναι το έσχατο αγαπημένο παράδειγμα του Σόϊμπλε. Ξεχνώντας βέβαια να ρωτήσει τους ίδιους τους Ιταλούς για το πώς αισθάνονται που τη Χώρα τους κυβερνά ένας τύπος που λέει τεμπέληδες τους νέους, καλώντας τους να «ξεβολευτούν». συμβουλεύοντάς τους ότι δεν είναι και τόσο άσχημο να τους απολύουν από τη δουλειά τους, γιατί αλλιώς θα… βαρεθούν! Όχι, δεν υπάρχει κανένας κακός λόγος για αυτόν. Τα κατάφερε όλα ο εν λόγω τεχνοκράτης μέσα σε τρεις μήνες. Άσχετα να η Ιταλική οικονομία είναι σε τρισχειρότερη θέση από την Ελληνική. Κατάφερε όμως ο Μόντι, με τον τρόπο και τις δηλώσεις του να βγάλει την Ιταλία από το κάδρο των «υπό οικονομικό κίνδυνο» χωρών. Κάτι που ο δικός μας Γ.Παπανδρέου, μαζί με το Γ.Παπακωνσταντίνου, όχι μόνο δεν κατάφεραν, αλλά επιδίωκαν διακαώς το αντίθετο, με τις ατέρμονες ανόητες δηλώσεις τους περί Τιτανικού, πιστολιού, κλπ, κλπ, κλπ.
Να δείτε πώς ξαφνικά η Ελλάδα θα κάνει «άλματα προόδου», μόλις ξεκινήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, το οποίο τόσο πολύ επιθυμεί ο Σόϊμπλε, ώστε αναφέρεται σε αυτό σε κάθε του δήλωση
NewsBlog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...