Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μετωπική Υπουργείου Οικονομικών-ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα...

...ME ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Φωτιές άναψε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης και αναφέρει ότι η ΔΕΗ υποχρεούται να εισπράξει μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος και το ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος ακινήτων.

Η κίνηση αυτή του ΥΠΟΙΚ προκαλεί μεγάλη σύγχυση στους Έλληνες, οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται ανάμεσα σε... διασταυρούμενα πυρά!

Και αυτό διότι η διοίκηση της ΔΕΗ μετά από απόφαση του ΣτΕ αποδέχτηκε οι καταναλωτές να καταβάλουν μόνο το αντίτιμο που αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος και στα λοιπά πάγια και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων.

Το μπάχαλο έχει ξεκινήσει από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναφέρει πως όσοι έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία «καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας».

Μάλιστα για όσους πολίτες έχουν ήδη πληρώσει μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...