Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μιά χρεοκοπία της Ελλάδαςθα τους κόστιζε το λιγότερο ένα τρισ. ευρώ

Γράφει ο petrosdiver.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αφήνουν την Ελλάδα να χρεωκοπήση στα χαρτιά, μιάς και βρισκόμαστε ήδη σε καθεστώς επιλεκτικής χρεωκοπίας.
Μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στην ευρωζώνη εκτιμά «εμπιστευτικό» έγγραφο του ΔΝΤ που έβγαλε στη δημοσιότητα σήμερα το πρακτορείο Reuters και με το οποίο το ΔΝΤ καλεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο "κούρεμα" ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερες ζημιές και μεταδόση της κρίσης.
Οχι δηλ. πως δεν υπάρχει ήδη η κρίση διεσπαρμένη και θα την "κολλήσουν " απο εμάς. Αλλά όπως συνηθίζουν οι εταίροι μας και αφού διαπίστωσαν οτι δεν "περπατάει" όπως θα περίμεναν το PSI, αρχίζουν τα εκβιαστικά διλήμματα.
Χαρακτηριστική η προειδοποίειση του ΔΝΤ, λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που κάνει λόγο για «σημαντικές και καταστροφικές» επιπτώσεις από μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία.
Αυτό αναφέρεται σε επίσημο έγγραφό του με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2012, το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters και στο οποίο επισημαίνετε ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα καθιστούσε κατά πάσα πιθανότητα απαραίτητη την στήριξη της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ θα οδηγούσε σε απώλειες ύψους 1,3 τρισ. ευρώ που θα βαρύνουν κατά κύριο λόγο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Για αυτό το λόγο απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατόχων ελληνικών ομολόγων στο κούρεμα, ώστε όπως τονίζεται να εξασφαλίσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και να σταθεροποιηθεί η οικονομία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...