Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η έξοδος από το ευρώ θα μειώσει το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά 15%

Η επιστροφή της Γερμανίας στο εθνικό νόμισμα θα οδηγήσει στη μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 15%. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Γερμανίας Allianz SE.

Κατά την εκτίμηση της εταιρείας το νέο γερμανικό νόμισμα κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ύπαρξής της θα ενισχυθεί κατά 15-20% έναντι των νομισμάτων των κυριότερων εμπορικών εταίρων, πράγμα που θα οδηγήσει σε μείωση των όγκων των εξαγωγών κατά 20% και, κατά συνέπεια, μείωση του ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 5%.
Υπό απειλή θα βρεθεί η ακεραιότητα του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης: η πραγματοποίηση πληρωμών και η χορήγηση δανείων για κεφάλαιο κίνησης θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Οι δυσκολίες στην πιστωτική αγορά θα οδηγήσουν σε πρόσθετη μείωση του ΑΕΠ της Γερμανίας κατά 10%.
Οι συνέπειες από την κατάρρευση της νομισματικής ένωσης θα αποδειχθούν πολύ χειρότερες από το σοκ, που προκάλεσε η πτώχευση της Lehman Brothers, ενώ η επίδρασή τους θα είναι αισθητή για πολύ μακρύ χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα η «σκλήρυνση» του νομίσματος θα καταστήσει την παραγωγή
στο έδαφος της Γερμανίας πολύ ακριβή, αναγκάζοντας τις εταιρείες να μεταφέρουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις εκτός της χώρας. Ο όγκος της βιομηχανικής παραγωγής θα μειωθεί κατά 25%, ενώ το επίπεδο της ανεργίας θα αυξηθεί σημαντικά.

Πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...