Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ελσίνκι εναντίον όλων

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Μετά την απαίτηση εγγυήσεων προκειμένου να λάβει μέρος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, τώρα το Ελσίνκι απειλεί να μπλοκάρει και την ίδια την απόφαση που έλαβαν στη Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Με τον πιο επίσημο τρόπο, η φιλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή της να μπλοκάρει την αγορά κρατικών ομολόγων από τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά, παρά τη σχετική απόφαση που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τη στήριξη της ευρωζώνης και τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες αναφορικά με τη χρήση των κεφαλαίων των ταμείων διάσωσης, EFSF και ESM.

Σε ανακοίνωση της φινλανδικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι η αγορά ομολόγων από το ESM στη δευτερογενή αγορά θα απαιτούσε ομοφωνία, κάτι που φαίνεται απίθανο καθώς αντιτίθενται σε αυτό Φινλανδία και Ολλανδία.

Μάλιστα, ανάλογες (με της Φιλανδίας) δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η χώρα του θα αποφασίσει για την αγορά ομολόγων από τον ESM ανά περίπτωση και επανέλαβε ότι δεν αρέσει στην Ολλανδία η ιδέα της αγοράς ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...