Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Καμία πρόθεση για διαπραγμάτευση.

Το ίδιο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία περιγράφεται το πλαίσιο των συζητήσεων, αναφέρει ξεκάθαρα ότι: "O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα, επανέλαβε τις βασικές θέσεις του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές προσδιορίζονται, από την επιστολή του στους ηγέτες της Ευρωζώνης, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής".

Στην ανακοίνωση γίνεται φανερό ότι καμία πρόθεση δεν υπάρχει για επαναδιαπραγμάτευση, αφού υπογραμμίζεται ότι: "Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή".

Αυτά, λοιπόν, δεσμεύεται να πράξει ο Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας πίσω κάθε δέσμευση για σκληρές διαπραγματεύσεις και ανακούφιση της κοινωνίας από τα απάνθρωπα μέτρα των μνημονίων. Όλα αυτά προφανώς ανήκουν στη σφαίρα της προεκλογικής περιόδου. Τώρα στις προθέσεις του είναι μόνο η απαρέγκλιτη τήρηση των όρων του μνημονίου, προτού καν εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο, προτού καν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση των τριών, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ενδεικτική είναι αυτή η στάση για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το ρόλο του Κοινοβουλίου, αφού προτιμά να λογοδοτεί πρώτα στους δανειστές και μετά στον ελληνικό λαό.

Να σημειώσουμε, άλλωστε ότι η συζήτηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, του Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ούτε καν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σήμερα, σε νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συνταχθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων από τον Αντώνη Σαμαρά, αύριο στη Βουλή.
Left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...