Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Moody's: Υποβάθμισε 13 ιταλικές τράπεζες.

moodys_31
Την υποβάθμιση 13 ιταλικών τραπεζών ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η Moody΄s Investors Service μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας την προηγούμενη εβδομάδα σε Baa2 από A3 με αρνητικές προοπτικές.
Ο οίκος σημειώνει ότι η υποβάθμιση της Ιταλίας υποδεικνύει αυξημένο κίνδυνο πως η χώρα ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να διαθέσει χρηματοοικονομική στήριξη στις τράπεζες σε περιόδους αναταράξεων.
Η Moody΄s αναφέρει επίσης ότι η μεγάλη έκθεση των τραπεζών στην εγχώρια οικονομία σε συνδυασμό με την υψηλή άμεση έκθεση σε κρατικό χρέος οδήγησαν σε αξιολογήσεις που δεν μπορούν να είναι καλύτερες από την αξιολόγηση της χώρας.
Ειδικότερα, η Moody΄s υποβάθμισε τις αξιολογήσεις των UniCredit, Intesa Sanpaolo και Banca IMI κατά δύο βαθμίδες σε Baa2.
Οι αξιολογήσεις των Banca Monte Parma, Cassa di Risparmio di Parma e Piacenza, Banca Popolare Friuladria και GE Capital SpA υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα σε Baa2.
Οι αξιολογήσεις των Banca CR Firenze, Cassa Depositi e Prestiti και Istituto Servizi Mercato Agricolo Alimentare επίσης υποχώρησαν στο Baa2.
Για τις Banca Carige και Credito Emiliano οι αξιολογήσεις υποχώρησαν κατά μία βαθμίδα σε Baa3. Τέλος ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Banca Nazionale del Lavoro σε Baa2, ενώ για την UniCredit Leasing, θυγατρική της UniCredit, ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση υποχωρεί στο Baa3.
Τα outlooks των τραπεζών παραμένουν αρνητικά.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο η Moody΄s είχε προχωρήσει στην υποβάθμιση συνολικά 26 ιταλικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.

€xipno.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...