Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Oι νερουλάδες της Βουλής, ο μοναδικός ρήτορας Νίκος Τσούκαλης και ο χολυγουντιανός Θόδωρος Καράογλου. Συμμετέχει και η Όλγα.

 
Οι υπάλληλοι της βουλής που κουβαλούσαν τo ποτήρι με το νερό σε κάθε νέο ομιλητή που ανέβαινε στο βήμα ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα του κοινοβουλευτικού τριημέρου. Μετρήσαμε τουλάχιστο 10 διαφορετικούς (Χ3.000Χ16, μιλάμε για χρυσά ποτήρια), όλοι τους σοβαροί, ντυμένοι στη τρίχα και με την αίσθηση του καθήκοντος στο κούτελο.
Μια παρόμοια αίσθηση ευθύνης δεν επέτρεπε στην ηρωίδα μας Όλγα Κεφαλογιάννη να καθήσει σε χλωρό κλαρί. Την έβλεπες να μπαινοβγαίνει (είχε πάρει φωτιά) διαρκώς στα υπουργικά έδρανα λες και έκανε δημόσιες σχέσεις σε πανηγύρι της Παντάνασσας και ήταν με τρεχάλες. Ξεκινήσαμε με την Όλγα και τους νερουλάδες μια και είχαν αναλάβει το ρόλο του  support group στο τριήμερο event των προγραμματικών δηλώσεων.
Σιγά σιγά μπαίνουμε στα βαθιά: Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Αχαίας της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Απλά Θεός! Ανέβηκε στο βήμα και είπε με στόμφο τόσες ακατάληπτες κοινοτυπίες που ο Μειμαράκης (του Τάκη Ζαχαράτου) λαμβάνει μπροστά του μυθικές διαστάσεις. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην χάνουν το κανάλι της Βουλής όταν μιλάει ο μοναδικός Νίκος Τσούκαλης.
Θόδωρος Καράογλου. Αν ο Θοδωρής ευχαρίστησε μια φορά τον Σαμαρά που του ανέθεσε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, εμείς  τον ευχαριστούμε χίλιες. Ο Θοδωρής είναι μια μοναδική επιλογή που ξεπερνάει αυτό που λέμε να σύνορα της χώρας. Πρόκειται για υπουργό χολιγουντιανών διαστάσεων με ολίγη από Γαργαλιάνους. Το τι  εκστόμισε ο μπαγάσας δεν λέγεται. Χάρη σ’ αυτόν και το υπουργείο του (Μακεδονίας-Θράκης) οι πανέξυπνοι  συμπολίτες του δεν θα κατεβαίνουν στην Αθήνα για να πάρουν το γνήσιο της υπογραφής. Ο Θοδωρής αποτελεί από μόνος του καινοτομία πάνω στην οποία μπορεί να επιχειρηματολογήσει κανείς για τα φωτεινά μυαλά που διαθέτει η κυβέρνηση.
Δημήτρης Σταμάτης. Το επιβλητικό μουστάκι φερετζές του επιθεωρητή-μυστήριο παραπαίμπει σε οξυδερκή χατζηχρήστιο ενωματάρχη περιφέρειας. Πράγματι μόνο ο Σαμαράς  θα μπορούσε να έχει σύμβουλο τον Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σκοτεινές ιστορίες παρασκηνίου γεμάτες δράση και ανατροπές. Αλλά και ως κάδρο στα υπουργικά έδρανα ο ρόλος του θα είναι μνημειώδης.
Μόνο το υποκριτικό ταλέντο του Βενιζέλου θα μπορούσε να βρει έναν διάλογο με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη τόσο ενδιαφέροντα.  Για πάνω από 20΄ ο Βενιζέλος είχε γυρίσει τη πλάτη στον Απόστολο Κακλαμάνη για να αποφύγει κάθε επαφή με τον ΓΑΠ ο οποίος καθόταν δίπλα στον Νέστωρα της Βουλής και παραδίπλα στον Βαγγέλη. Ακόμη και για τους χίπιδες  που αντάμωσαν πρόσφατα τα Μάταλα αντάλλαξαν απόψεις οι μπαγάσηδες για να σκοτώσουν την ώρα τους. Κάποια στιγμή πέρασε από μπροστά τους και ο κομψευόμενος Λοβέρδος ο οποίος δεν μπήκε καν στο κόπο να χαιρετήσει τον Βενιζέλο-τόσο ζεστή παραμένει η φιλία τους.
Καβαφικοί ήρωες ο Σαμαράς και ο Τσίπρας με ολίγον από λαικό Φωτόπουλο. «Να δώσεις χαιρετίσματα στον φίλο σου τον Φωτόπουλο, να αποχαιρετήσει πέστου την Αλεξάνδρεια (ΔΕΗ) που χάνει...». Εδώ, πέρα από τη πλάκα, θα έχει  ενδιαφέρον να δούμε αν ο Σαμαράς καταφέρει να αποκρατικοποιήσει τη ΔΕΗ και να προχωρήσει και στα υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις.
Το θέμα είναι πως από σήμερα Δευτέρα αρχίζει να μετράει ο χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...