Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πάνος Καμμένος: Έξω από τα δόντια για Κύπρο, Ουκρανία, Σκόπια και Αλβανία.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΠΑΝΟΣΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

“Το μόνο “θέμα” που υπάρχει στην Αλβανία είναι αυτό της Β. Ηπείρου”

“Στην Ουκρανία γερμανικές ΜΚΟ χρηματοδότησαν παρακρατικούς και ισλαμιστες για να ανατρέψουν την κυβέρνηση”

“Δεν μπορεί η Ελλάδα να συντάσσεται στο πλευρό συμμάχων του Άξονα, που δεν διδάχθηκαν από την ιστορία”

Για Ουκρανία

Πολύ γρήγορα για το θέμα της Ουκρανίας. Θα θέλαμε να είναι σαφής, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών, η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με το καθεστώς που υπάρχει σήμερα στην Ουκρανία. Τι καθεστώς υπάρχει; Έχουμε έναν εκλεγμένο Πρόεδρο, ο οποίος δεν είναι στη χώρα, έχουμε ουσιαστικά, ένα καθεστώς, δηλαδή, μιας Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως η οποία έγινε στην πλατεία αυτή και αποφασίστηκε η ανατροπή του καθεστώτος και το καθεστώς ποιο είναι; Ποιοι είναι οι νόμιμοι συνομιλητές;

Διότι, εδώ βλέπουμε ότι η στάση χωρών της Ε.Ε., όπως η Γερμανία ήταν να χρηματοδοτήσουν… μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης κατά παράβασης και των ευρωπαϊκών συνθηκών και κατά παράβαση της νομιμότητος. Οι ίδιοι δε έσπευσαν ως εγγυητές και στο όνομα της Ε.Ε. να νομιμοποιήσουν μια κατάσταση την οποία ρωτώ ευθέως, την νομιμοποιείτε ή όχι;

Για εμάς δεν υπήρξε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, τα ακραία στοιχεία, τα οποία μεταφέρθηκαν επί πληρωμή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδίως από τη Συρία και μιλάω για Τατάρους, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι συμμετείχαν σε εχθροπραξίες εναντίον πολιτών, δεν αποτελούν ούτε επανάσταση, δεν αποτελούν ούτε λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Αποτελούν μια τρομοκρατική ενέργεια εναντίον μίας εκλεγμένης Κυβέρνησης. Θέλουμε, λοιπόν, μια σαφή θέση.

Βεβαίως, η Γερμανία έχει τα δικά της συμφέροντα πιθανόν και οι άλλες δύο χώρες της Ε.Ε που αναφέρονται, αλλά η θέση της Ελλάδος και ιδιαίτερα απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία θα πρέπει να είναι σαφής.

Για την Αλβανία

Είδα, πολύ προσεκτικά αναφερθήκατε στα θέματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το κύριο θέμα είναι της ελληνικής μειονότητας, της μειονότητας των Βορειοηπειρωτών. Το θέμα του εμπολέμου είναι κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αλλά δεν αφορά αυτή τη συνεδρίαση.

Υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή σαφής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Υπάρχει τρομοκρατία, υπάρχει παραβίαση των διεθνών κανόνων διεξαγωγής εκλογών που διαπίστωσε και ο ΟΑΣΕ με τα κλιμάκια που μετέβησαν εκεί, αλλά υπάρχει επαναφορά θεμάτων τα οποία έχουν κλείσει – βεβαίως και δεν υπάρχουν για μας – όμως ακούγονται μέσα στην αλβανική Βουλή.

Ακραία στοιχεία τα οποία δεν απομονώνονται από την Κυβέρνηση της Αλβανίας και επαναφέρουν θέματα τα οποία αφορούν ομάδες φιλοναζιστών που ενήργησαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία προκαλούν και μάλιστα έχουν διεκδικήσεις επί ελληνικού εδάφους. Δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να ζητάει την είσοδο αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν έχουμε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από τη μια πλευρά.

Δεύτερον, όταν υπάρχει από την πλευρά της Κυβέρνησης ανοχή απέναντι στα εξτρεμιστικά αυτά στοιχεία τα οποία φοβούμαι πολύ ότι με τις ανακοινώσεις τις οποίες γίνονται και εντός του Αλβανικού Κοινοβουλίου, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Φαίνεται ότι δεν σέβονται ούτε την ίδια την ιστορία και την κατάληξη που είχαν όταν τέθηκαν δίπλα από τις δυνάμεις του Άξονα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την Κύπρο

Θέλω πολύ σύντομα να τοποθετηθώ όσον αφορά το Κυπριακό και λόγω της επίσκεψης που κάναμε το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο και τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα σχέδιο Ανάν ΙΙ, που υποκρύπτει, όχι μια λύση Ομοσπονδίας, όπως προβλέπεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά μια λύση συνομοσπονδίας, η οποία είναι αντίθετη και ως προς την πάγια εθνική πολιτική για το Κυπριακό, αλλά και ως προς τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Χαίρομαι που ο κ. Υπουργός επί των Εξωτερικών, αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Δυτικών Βαλκανίων και ιδιαίτερα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, διότι ακριβώς αυτό συμβαίνει και εκεί. Δηλαδή, η αρχή της ενιαίας διεθνούς προσωπικότητας και της ενιαίας κυριαρχίας που μέσα σ’ αυτό το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει επί λέξει ότι προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μια εξωτερική και εσωτερική κυριαρχία που τεμαχίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες είναι η λύση της συμφωνίας του Ντέιτον, που εφαρμόστηκε και εκεί με αποτέλεσμα να έχουμε τις κακές εξελίξεις για τις οποίες μας ενημέρωσε ο κ. Υπουργός. Αυτές, λοιπόν, τις κακές εξελίξεις φοβόμαστε και εμείς και τα κυπριακά κόμματα, τα οποία θα είναι εξάλλου εδώ την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες.

Θέλω να πω εδώ ότι λυπούμεθα, διότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως, ούτε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και ούτε στα υπόλοιπα κόμματα από την κυπριακή πλευρά και από τον πρόεδρο κ. Αναστασιάδη. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Εμείς παρόλα αυτά θα επιδιώξουμε να υπάρξει μια εθνική θέση και μια εθνική λύση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε σ’ αυτό ότι και η πλειοψηφία η οποία στηρίζει την Κυβέρνηση στη Κύπρο, μέσω του ΔΗΚΟ, με απόφαση που πάρθηκε το Σάββατο το βράδυ, απέσυρε την εμπιστοσύνη προς την Κυβέρνηση.

Έχουμε ένα Πρόεδρο, ο οποίος ιδιαίτερα για το θέμα του Κυπριακού έχει χάσει -εάν θα υπήρχε στο Σύνταγμα, αντίστοιχη διάταξη, όπως υπάρχει στο Ελληνικό Σύνταγμα-την αρχή της δεδηλωμένης. Βέβαια δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Κύπρο, υπάρχει Προεδρική Δημοκρατία.

Για τα Σκόπια

Η πρόταση του Πρωθυπουργού από το 2012. Ένα νέο MoU, λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει, όταν έχουμε την παραβίαση εκ μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Ενδιαμέσου Συμφωνίας. Έχουν παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και όσον αφορά τα σύμβολα και όσον αφορά το Σύνταγμα και καμία Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν προσέφυγε κατά της πολιτικής αυτής της FYROM.

Θεωρώ δε ότι και η επίθεση στην οικογένειά σας, κύριε υπουργέ, δείχνει ποια είναι ακριβώς η ποιότητα των ακραίων στοιχείων, τα οποία διοικούν. Βεβαίως, είμαστε μαζί σας και καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή αυτή την ανήθικη επίθεση και μάλιστα στην οικογένειά σας, αλλά αυτή είναι η ποιότητα των διοικούντων στη χώρα αυτή και ουσιαστικά εκείνων που επιμένουν αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση, χωρίς εκείνοι να εφαρμόζουν τις συμφωνίες τις οποίες έχουν υπογράψει.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θέλουμε να πούμε ότι η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα αποσαφηνίσει τις θέσεις όλων των κομμάτων και στον πρωθυπουργό που ανέτρεψε την Κυβέρνηση το 1993, γιατί δεν εδέχετο τέτοια ονομασία και επέμενε στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών.

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...