Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας



Λάμπρος Παναγιώτου


Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και κατ’ επέκταση εναντίον της κυβέρνησης πάγωσε την αίθουσα της Ολομέλειας, ωστόσο λίγο αργότερα τα αίματα άναψαν μετά την απόρριψή της από το προεδρείο της Βουλής.

Η συζήτηση αρχικά διεκόπη, το Πολυνομοσχέδιο μπήκε στο περιθώριο και τα κόμματα αποτραβήχτηκαν στα γραφεία τους και σχεδίασαν τις επόμενες κινήσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης πήρε τον λόγο και είπε στον Αλέξη Τσίπρα και στους βουλευτές του ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση, αλλά επισήμανε ότι η κίνηση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της χώρας. Λίγη ώρα αργότερα απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Την Τρίτη έχουμε το Ευρωγκρούπ και Έκοφιν, κι εκεί οι εταίροι μας θα αποφασίσουν για τη χρηματοδότηση της χώρας μας, και το συνέδριο δεν μπορεί να αναβληθεί. Το πρόβλημα δεν είναι τυπικό, αλλά ηθικό, εις βάρος της χώρας» είπε ο κ. Σταμάτης.

Το διάλειμμα που ακολούθησε βοήθησε τη συγκυβέρνηση να ανασυνταχθεί και να μελετήσει βαθύτερα
Ο Τσίπρας στη Βουλή
Ο Τσίπρας στη Βουλή
τον κανονισμό της Βουλής, για να δει αν μπορεί να αρνηθεί την πρόταση δυσπιστίας με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο καιρό είχε κάνει ανάλογη πρόταση, άρα αν δεν παρέλθουν έξι μήνες δεν έχει το δικαίωμα να το επαναλάβει.

Η νομική υπηρεσία της Βουλής πήρε φωτιά, αλλά τελικά απεφάνθη υπέρ της απόρριψης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στουρνάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...