Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βάφτηκαν με αίμα οι κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία

Βάφτηκαν με αίμα οι κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία Σε οκτώ αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε χωριά, κατά τη διαδικασία των δημοτικών εκλογών, οι οποίες διεξάγονται σήμερα και λαμβάνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου ταλανίζεται από απανωτά σκάνδαλα.

Στο χωριό Γιουβατσίκ, κοντά στο Χιλβάν, στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα που συνορεύει με τη Συρία, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν δέκα τραυματίσθηκαν στη διάρκεια μάχης με πυροβόλα όπλα ανάμεσα σε οικογένειες υποψηφίων.

Μια άλλη παρόμοια σύγκρουση σημειώθηκε στη νότια επαρχία Χατάι, που συνορεύει επίσης με τη Συρία, και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Εννέα τραυματίσθηκαν από μαχαίρι, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Οι δημοτικές εκλογές θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να αποκρούσει κατηγορίες εναντίον του για σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ψήφισε νωρίς σήμερα το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας πως "το έθνος θα πει σήμερα την αλήθεια" κατά τις δημοτικές εκλογές. "Αυτό που θα πει το έθνος θα είναι πιο σημαντικό απ' αυτό που ελέχθη στη διάρκεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ευχή οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν "ένα βήμα προς περισσότερη δημοκρατία" στην Τουρκία.

Ο αρχηγός του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ψήφισε στην Άγκυρα, όπου ελπίζει πως ο υποψήφιος του κινήματός του θα κερδίσει τη δημαρχία. "Η δημοκρατία μας πρέπει να ενισχυθεί και να καθαρισθεί. Έχω εμπιστοσύνη στο κόμμα μου", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Στην εκλογική διαδικασία “χτύπησαν” και οι φεμινίστριες της Femen, δύο μέλη της οποίας διαδήλωσαν γυμνόστηθα σε εκλογικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλουν τον αποκλεισμό του Twitter και του YouTube από τον Ερντογάν.

Οι δύο νέες γυναίκες μπήκαν το μεσημέρι σε εκλογικό τμήμα της συνοικίας Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης και αποκάλυψαν το πάνω μέρος του σώματός τους, όπου είχαν γράψει το σύνθημα "να απαγορεύσουμε τον Ερντογάν", πριν συλληφθούν από την αστυνομία, ανακοίνωσαν μέλη της οργάνωσης στο λογαριασμό τους στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...