Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

8,5 ευρώ το κατώτατο ωρομίσθιο στη Γερμανία! Στην Ελλάδα 2,85…προς το παρόν!

μερκελΗ Μέρκελ δεν πολυήθελε βέβαια, αλλά αναγκάστηκε να συμφωνήσει καθώς η θέσπιση του κατώτατου ωρομίσθιου ήταν ένας από τους όρους που έθεσαν οι σοσιαλδημοκράτες για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε τελικά με συντριπτική πλειοψηφία τη θέσπιση για πρώτη φορά στη χώρα ενός κατώτατου ωρομισθίου 8,50 ευρώ.

Από τους 601 ψηφίσαντες βουλευτές, 535 ψήφισαν υπέρ του σχετικού νομοσχεδίου, 5 βουλευτές ψήφισαν κατά και 61 απείχαν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της Μπούντεσταγκ. Η μεταρρύθμιση πρέπει τώρα να εγκριθεί από την άνω βουλή, την Μπούντεσρατ, για να γίνει νόμος και να αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2015.

 από spitha80

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...