Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στον ανακριτή ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής «Ριχάρδος», ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ «ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»

Στον ανακριτή ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής «Ριχάρδος»  Στον ανακριτή θα οδηγηθεί ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων και αγοράς χρυσού Δημήτρης Ριχάρδος, ο οποίος θα απολογηθεί για υπεξαίρεση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε ένα από τα καταστήματα του, τα πολύτιμα αντικείμενα, (χρυσά νομίσματα, κοσμήματα κ.α.) τα οποία είχαν ενεχυριάσει πελάτες του το τελευταίο μήνα, δεν φυλάσσονταν στο κατάστημα όπως ορίζει ο νόμος. Επίσης δεν βρέθηκαν καθόλου τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο, τα οποία υποχρεούτο να φυλάσσει, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, για ένα μήνα.
Αν και στο βιβλίο που τηρεί η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν.
Ο Δημήτρης Ριχάρδος αρνήθηκε να υποδείξει και τους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα τιμαλφή, όπως ορίζει ο νόμος για να είναι δυνατός ο έλεγχός τους, χωρίς να αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκονται σε ασφάλεια και να γεννά υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του. 

Έτσι, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών. Επίσης οι εισαγγελείς ζητούν να διερευνηθεί, πέραν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, και εαν ο κατηγορούμενος συνδέεται με υπόθεση μεταφοράς ποσοτήτων χρυσού για λιώσιμο, στη Γερμανία. 
Υπενθυμίζεται ότι σε ελέγχους το 2013 είχε διαπιστωθεί ότι η παραβατικότητα στα ενεχυροδανειστήριια έφτανε το 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...