Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Και πάλι τους "ξεβράκωσε" η τρόϊκα. Μεταρρυθμίζουν τον ...ΦΠΑ.

by petrosdiver.

Πάνε, τέλειωσαν οι μέρες που μετά από κάθε σύσκεψη έβγαιναν ο Βενιζέλος και ο Χαρδούβελης και έκαναν τρανταχτές δηλώσεις του στυλ «όχι άλλα μέτρα» γιατί η οικονομία σταθεροποιείται, «επιστρέφουμε στην κανονικότητα» και άλλα χαριτωμένα. Σήμερα στην κυριολεξία «κατάπιαν τη γλώσσα» τους μετά και τις νέες πιέσεις της τρόικα.

Η σημερινή σύσκεψη ξεκίνησε το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν δυο ώρες και ο κατά τα άλλα λαλίστατος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφυγε χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση. Ο κ. Χαρδούβελης βγήκε μεν και στο ερώτημα αν ισχύει η πληροφορία για αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ (του 6,5%), μασώντας τα λόγια του, απάντησε με τη φράση «πολλά γίνονται». Η κυβίστηση και η αφερεγγυότητα των πολιτικών αυτής της χώρας σε όλο της το μεγαλείο.

Την ώρα που η τρόικα πιέζει για …"μεταρρυθμίσεις", αυτοί έδωσαν τον ΦΠΑ, αυξάνοντας το 6,5% στο 8% ίσως και στο 10%. Έχουμε δηλ. αντί φοροελαφρύνσεων που υπόσχονταν, αύξηση των φόρων!!! Φάρμακα, εφημερίδες, περιοδικά, ξενοδοχεία και όλα τα καταλύματα, βιβλία, εισιτήρια για θέατρο θα αυξηθούν. 

Το ερώτημα πλέον είναι ένα: πόσες φορές θα "πιστέψουν" οι βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν αυτή την αύξηση στη Βουλή, ότι είναι τα τελευταία μέτρα και ότι η χώρα πρέπει να σωθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...