Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Με αντεγκλήσεις και κατηγορίες "πέρασε" ο προϋπολογισμός του Δήμου Δελφών.

by petrosdiver.
Όπως ήταν αναμενόμενο και χωρίς να λείψουν κάποιες μικρο εντάσεις, υπερψηφίστηκε  τελικά από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο προϋπολογισμός του Δήμου Δελφών. 
Σύσσωμη η αντιπολίτευση τον καταψήφισε, με πρώτο τον κ. Ταγκαλή να χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό μη ρεαλιστικό, μη αναπτυξιακό, πρόχειρο και ανακόλουθο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.  
Ο κ. Παν Μέγγος χαρακτήρισε ως παραταξιακούς τους προϋπολογισμούς που ψηφίζονται
και πρότεινε διαφορετική διαδικασία σύνταξής τους, ενώ θεώρησε  ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς ψηφίζουν και τάχθηκε υπέρ τη λήψης χρηματοδότησης από την Πολιτεία. 
Ο κ. Ιωσηφίδης έκανε λόγο για περαιτέρω επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
Τέλος ο κ. Γ. Δρακάκης έκανε λόγο για συνεχιζόμενη παθογένεια, λαϊκισμό. Χαρακτήρισε ως  "δούρειο ίππο" για ξέπλυμα χρήματος τις δημοτικές επιχειρήσεις και χαρακτήρισε εικονικό τον προϋπολογισμό ενός ουσιαστικά πτωχευμένου Δήμου.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό που κατάφεραν να καταθέσουν παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Τόνισε ότι ο  συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν αντιπροσωπεύει το όραμα της παράταξής του και ότι αυτό θα φανεί στον επόμενο, όσο και με την κατάθεση του επιχειρησιακού σχεδίου που θα εκπονηθεί αργότερα. Μίλησε για σκληρή προσπάθεια που καταβάλλεται για το συμμάζεμα των οικονομικών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "...Πρέπει να είμαστε και θα είμαστε σφιχτοί".
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε και η τοποθέτηση του  Αντιδημάρχου των οικονομικών κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου, ο οποίος αφού επανέλαβε ότι παρ' όλα τα περιορισμένα χρονικά όρια κατάφεραν να καταθέσουν ένα επιτυχή και ρεαλιστικό προϋπολογισμό, έκανε ευθεία επίθεση στον τέως Δήμαρχο κ.  Θαν. Μανανά κατηγορόντας τον για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, απο τις εκατοντάδες αναθέσεις που έκανε, κατά το διάστημα 1/6/2014 έως και 31/8/2014   ύψους 1,5 εκατ.€, αδειάζοντας με αυτό τον τρόπο τα ταμεία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...