Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καμαρώστε τους: Αποκάλυψη για κοινή εκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ-ΚΙΔΗΣΟ.


by petrosdiver.
Μάλλον έχουν καταλάβει ότι από μόνο  του το κάθε "απόκομμα" δεν έχει την παραμικρή ελπίδα για οτιδήποτε, και προσπαθούν να κατασκευάσουν έναν συνασπισμό από τα σάπια υπολείμματα του παρελθόντος, μήπως και σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση καταφέρουν και ξαναπιάσουν μερικοί στασίδι στην βουλή.
 "Στελέχη" λοιπόν των τεσσάρων αυτών αποκομμάτων πήραν μέρος σε εκδήλωση-συζήτηση για την Αναγέννηση της ...Σοσιαλδημοκρατίας. Κάτι σαν την ανάσταση του Λαζάρου να πούμε.
Μίλησαν και για μεταρρυθμίσεις... Θα θυμάστε φαντάζομαι τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν σ' αυτή την χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια...εεε...τώρα συζητάνε το πως θα μεταρρυθμίσουν τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις.
Τα δε "στελέχη" που μίλησαν για αυτό το χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα πολιτικό εγχείρημα ήταν:
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο τιτανοτεράστιος πρώην συνδικαλιστής και μετέπειτα
υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης,
ο οποίος βλέπει ότι υπάρχουν στελέχη και γενικότερα πάρα πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, (μάλλον δεν βλέπει και πολύ καλά), με τις ίδιες περίπου απόψεις για το τι έχει συμβεί στη χώρα και θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός  της συζήτηση που διεξάγουν μεταξύ τους. Προτρέπει δε τους συμμετέχοντες να παραμερίσουν τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες για να μπορέσουν να συνθέσουν έτσι ώστε με καινούρια πρόσωπα (εννοεί τους Ποταμίσιους) να κάνουν τα επόμενα βήματα.
Την ανάγκη σύμπλευσης πάνω σε αρχές και προγράμματα επισήμανε το άλλο ιερό τέρας της πολιτικής και πρώην
Υπουργός Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης, από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαληστών (ΚΙΔΗΣΟ), ο οποίος και αυτός αγωνίζεται για την ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Και για όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό, ο κ. Σαχινίδης μας το εξηγεί: 

Επειδή λέει δεν είναι σεχταριστές, αναζητούν ευρύτερες συμμαχίες, αλλά όχι έξω από αρχές και από προγραμματικές θέσεις. 
Δεν θα μπορούσαν δηλ ποτέ να ξεφύγουν για παράδειγμα απο την γραμμή των μνημονίων για κανέναν απολύτως λόγο. Άλλωστε η προσπάθεια ανάνηψης των νεκρών κομματικών σχηματισμών αυτό δείχνει. 
Αυτός όμως που έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και είπε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη ήταν ο Γιώργος Σιακαντάρης, από τη ΔΗΜΑΡ (ποιά;;;): 
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το κόμμα του δεν υπάρχει πλέον, άφησε να φανεί η επιθυμία του να ξαναμπούν στην βουλή, δείχνοντας και τον τρόπο που θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί.  Η δήλωσή του είχε  ως εξής:
«Είναι ώριμη ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των δυνάμεων του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί όσο συνεχίζει ο χώρος αυτός να μην συζητά, θα ασφυκτιά μεταξύ των δύο ισχυρών πόλων, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο διάλογος πρέπει να γίνει, όχι μόνο για να σωθούν οι πολιτικοί αυτοί χώροι. Αν τυχόν έχουμε και έκτακτες εκλογές, τότε αυτός ο χώρος, που εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, θα πρέπει τουλάχιστον να μπορέσει να κατέβει σε ένα εκλογικό συνασπισμό, όχι διάσωσης αυτών των κομμάτων και των μηχανισμών τους, αλλά ουσιαστικά για μια δύναμη που θα μπορεί να εξορθολογίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».
 

Τέλος ο Πασοκος συντονιστής της Κίνησης πολιτών για την αναγέννηση της Σοσιαλδημοκρατίας, ο πρώην Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, επισήμανε και αυτός την ανάγκη συμπόρευσης των τεσσάρων αυτών πολιτικών χώρων σε ένα εκλογικό σχήμα, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται την ομαλότητα και τη σταθερότητα, χωρίς φυσικά να αναφέρει το γιατί η χώρα δεν διαθέτει ομαλότητα και σταθερότητα και ποιός εθύνεται γιά αυτό. Η χώρα χρειάζεται το κέντρο χωρίς να μας εξηγεί γιατί το ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται κρατούσε αυτό τον πολιτικό χώρο μετακόμισε δεξιώτερα της Δεξιάς.
Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση. Καλά αυτό άστο καλύτερα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...