Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ένας στους 40 αστυνομικούς ακατάλληλος να οπλοφορεί

Ένας στους 40 αστυνομικούς κρίθηκε ακατάλληλος να φέρει οπλισμό και αφοπλίστηκε πάνω στο... ντιβάνι των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ.! 
Συνολικά 500 αστυνομικοί από τους συνολικά 20.000 που έχουν εξεταστεί από το 2009 (μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου) έως σήμερα, δεν πέρασαν τα ψυχολογικά τεστ της επιτροπής ψυχολόγων, κρίθηκαν ακατάλληλοι να φέρουν οπλισμό και τους αφαιρέθηκε
Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο», ότι προτεραιότητα δόθηκε στην εξέταση των ομάδων «υψηλού κινδύνου», δηλαδή στους άνδρες που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, την ΕΚΑΜ και στις ομάδες «Δέλτα», «ΔΙ.ΑΣ.» και «Ζήτα».
Την ίδια ώρα, 41 αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα τα τελευταία 7,5 χρόνια!

Πάνω από τους μισούς δεν έχουν δει ποτέ ψυχολόγο

Περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς (παραπάνω από 30.000) δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο. Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου», αναφέρει πηγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. 
Στην Αττική από το γραφείο του ψυχολόγου έχουν περάσει 14.600 ένστολοι, εκ των οποίων οι 300 «κόπηκαν» στα ψυχολογικά τεστ. 
Στη Θεσσαλονίκη από τις επιτροπές πέρασαν 6.500 αστυνομικοί, από τους οποίους 202 αντιμετώπιζαν προβλήματα ψυχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 72 από τους 202 άνδρες που «κόπηκαν» υπηρετούν στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα και πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να εξεταστούν. 

Το θέμα των ψυχολογικών τεστ ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από το τραγικό περιστατικό που συνέβη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου άνδρας των ΜΑΤ στραγγάλισε το παιδί του. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός έφερε όπλο, παρά τις σοβαρές ψυχικές διαταραχές που όπως αποδείχθηκε αντιμετώπιζε.

Οι αυτοκτονίες των αστυνομικών 
 
Την ίδια ώρα, μάστιγα εξακολουθούν να αποτελούν για το Αστυνομικό Σώμα και οι αυτοκτονίες. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να μην αυξήθηκαν λόγω της κρίσης αλλά παραμένουν αυξημένες σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, λόγω της φύσης του επαγγέλματος. 
Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους συνολικά 41 αστυνομικοί, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου πέντε αστυνομικοί αυτοκτονούν κάθε χρόνο.
Το 2015 εντοπίζονται αυξητικές τάσεις, καθώς σε 5,5 μήνες έχουν καταγραφεί 6 αυτοκτονίες αστυνομικών.
Ο τελευταίος αυτόχειρας ήταν ο 28χρονος άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι που είχε πάνω του προχθές τα ξημερώματα μέσα σε νυχτερινό μαγαζί στο Μενίδι. Ο αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα αλλά και ερωτική απογοήτευση, ζήτησε ένα τραγούδι από τον DJ και αυτοκτόνησε την ώρα που χόρευε την «παραγγελιά» του.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...