Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Καθορισμός τέλους στις πλατείες των χωριών

Ευστάθιος Μαρματάκης

Πριν ένα και πλέον μήνα παρευρέθηκα σε μία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας τα ΠΕΝΤΕΟΡΙΑ .
Ένα από τα θέματα ήταν ο καθορισμός ετήσιου τέλους για την πλατεία. Η εισήγηση του Προέδρου Δρόσου Βελία για 1,00 € το τ.μ. το χρόνο , που είναι και το κατώτερο όριο που προβλέπει ο νόμος κατά δήλωσή του , εγκρίθηκε αμέσως από το Τοπικό Συμβούλιο.
 Διαβάζοντας πρόσφατα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της 2.6.2015 του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Κίρρας , η απόφαση που πάρθηκε για το ίδιο θέμα είναι 0,10 € το τ.μ. το χρόνο .
Έτσι για 30 τ.μ. ο επαγγελματίας στα ΠΕΝΤΕΟΡΙΑ θα πληρώσει στο Δήμο 30,00 € και ο αντίστοιχος στην ΚΙΡΡΑ 3,00 € . Το θέμα λοιπόν είναι όχι μόνον ποια απόφαση είναι σύννομη και ποια όχι αλλά και ποιος θα αποδεχθεί ότι έσφαλε και να λάβει τη σωστή απόφαση .
Οι εισηγήσεις των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ και ΚΙΡΡΑΣ θα υποβληθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση .
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενδέχεται να λάβει τις παρακάτω αποφάσεις που θα εξαρτώνται του αν υπάρχει ή όχι πρόβλεψη από το νόμο καθορισμού κατώτερου ορίου ποσού .
α) Πρόβλεψη από το νόμο καθορισμού κατώτερου ποσού στο 1,00€
Το Δ. Συμβούλιο θα εγκρίνει την εισήγηση των Πεντεορίων και θα επιστρέψει την εισήγηση της Κίρρας ως αντιβαίνουσα στον νόμο ή με βάσει τη διασταλτική ερμηνεία θα την εγκρίνει με 1,00€
β) Μη πρόβλεψη από το νόμο καθορισμού κατώτερου ποσού
Το Δ. Συμβούλιο θα εγκρίνει την εισήγηση της Κίρρας και των Πεντεορίων ΕΚΤΟΣ εάν αναφέρεται το λανθασμένο σκεπτικό της εισήγησης του Προέδρου των Πεντεορίων στο οποίο στηρίχθηκαν και αποφάσισαν τα υπόλοιπα μέλη του ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ οπότε στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιστραφεί η υπόθεση για να ξανασυζητηθεί και υποβληθεί εκ νέου εισήγηση στο Δ. Συμβούλιο .
]Στην περίπτωση που δεν αναφέρεται το σκεπτικό της εισήγησης του Προέδρου των Πεντεορίων ή αναφέρεται και δεν το δει κάποιο μέλος του Δ. Συμβουλίου θα έχουμε αποφάσεις του Δ. Συμβουλίου που με νομότυπες διαδικασίες θα επιτρέπουν τις προαναφερόμενες εξωφρενικές διαφορές στην καταβολή τελών από υποχρέους για τις πλατείες του χωριού τους κι οποίες στηρίχθηκαν σε διαφορετικά σκεπτικά - σκεπτικά εισηγήσεων -. !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...