Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015 - Μάθε που και πως ψηφίζεις

Που ψηφίζω;
Μάθε αμέσως με ένα απλό κλικ που ψηφίζεις στις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήδη η εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ  βρίσκετε σε λειτουργία και μπορεί ο ενδιαφερόμενος να εισάγει τα στοιχεία του (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης) και να μάθει αμέσως που ακριβώς θα ψηφίσει.


Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές με λίστα;
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές.
Οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά την σειρά που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο του  κόμματος (ΛΙΣΤΑ). Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.


Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου για να ψηφίσω;

Οι εκλογείς πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Στην περίπτωση που κάποιος εκλογέας έχει χάσει την ταυτότητά του, οι δήμοι της χώρας και τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών αρχών θα λειτουργήσουν τόσο την παραμονή των εκλογών όσο και την ημέρα της ψηφοφορίας προκειμένου να εκδοθεί η νέα ταυτότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...