Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ματωμένη Πανσέληνος και τι πρέπει να γνωρίζετε για το σπάνιο αυτό αστρονομικό φαινόμενο.


     Ένα εκπληκτικό φαινόμενο το οποίο είχε να συμβεί από το 1982 θα μπορούμε να απολαύσουμε από απόψε το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ολική έκλειψη της υπερπανσελήνου, δηλαδή της απόκρυψης του δίσκου της Σελήνης στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθός του.   Υπερπανσέληνο έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη, με αποτέλεσμα η διάμετρος του φεγγαριού να φαίνεται μεγαλύτερη.

     Αυτό από μόνο του είναι φαινόμενο αρκετά εντυπωσιακό… Ωστόσο, όσοι μείνετε ξύπνιοι δεν θα βυθιστείτε στο απόλυτο σκοτάδι… αλλά θα δείτε τον ουρανό να γίνεται κόκκινος, μιας και η έκλειψη θα προκαλέσει το λεγόμενο ματωμένο φεγγάρι! Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό στην Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία.  
     Οι ακριβείς χρόνοι του φαινομένου στη χώρα μας, σύμφωνα με τους αστρονόμους, θα έχουν ως εξής:
- Έναρξη έκλειψης παρασκιάς: 3:11 π.μ
- Έναρξη μερικής έκλειψης: 4:07 π.μ
- Έναρξη ολικότητας: 5:11 π.μ
- Μέγιστο έκλειψης: 5:47 π.μ
- Τέλος ολικότητας: 6:23 π.μ
- Τέλος μερικής έκλειψης 7:27 π.μ
- Τέλος έκλειψης παρασκιάς 8:22 π.μ (η Σελήνη θα έχει ήδη δύσει).
Στη χώρα μας η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί, ενώ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξαναδούμε μέχρι το 2033!
Για την ιστορία, πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Ματωμένη Σελήνη σημαίνει το τέλος του κόσμου…  Έτσι, προβλέπουν ότι ο κόσμος δεν θα υπάρχει μετά τη Δευτέρα, ίσως εξαιτίας της πτώσης κάποιου μεγάλου αστεροειδούς. Κάτι που ωστόσο φρόντισε η NASA να διαψεύσει ώστε να προλάβει τα χειρότερα! Για αυτό προτείνουμε να αφήσετε τις θεωρίες περί τέλους του κόσμου στην άκρη και χωρίς φόβο να απολαύσετε το απίστευτο θέαμα! 


 Πάρτε και μια γεύση του τι θα δείτε από το βίντεo που ακολουθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...