Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Έτσι θα μας επιβάλουν τους πλειστηριασμούς. Δραματική παραδοχή Ε.Τσακαλώτου: "Χάσαμε τη μάχη για τη διοίκηση των τραπεζών"

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχασε την μάχη για την διοίκηση των τραπεζών επιβεβαιώνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες αλλάζουν πλέον χέρια και τις παίρνουν οι Γερμανοί (δείτε σχετικά εδώ). 
Ο υπουργός είπε ότι «Όλοι οι ξένοι πιστεύουν ότι υπάρχει το πρόβλημα της διακυβέρνησης των τραπεζών» και πρόσθεσε  ότι οι Θεσμοί και το ΔΝΤ θεωρούν πως οι πολιτικές παρεμβάσεις στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών προκαλούν «κακοδιαχείριση» με αποτέλεσμα «… Δεν μας πιστεύουν οι ξένοι γιατί θεωρούν ότι υπάρχει πολιτική παρέμβαση όπως στο παρελθόν».
Αρα η διοίκηση όλων των ελληνικών τραπεζών περιέρχεται στους δανειστές, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο κυριαρχούν πλέον στο εσωτερικό της χώρας, κρατώντας τα "κλειδιά" της διοίκησης όχι μόνο του κράτους, κάτι που το είχαν καταφέρει με τα δύο πρώτα Μνημόνια, αλλά και του ιδιωτικού τομέα!
Και βέβαια, μία άμεση συνέπεια θα είναι η έναρξη μαζικών πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα μείνουν στο δρόμο τα επόμενα δύο χρόνια...
Ο υπουργός οικονομικών επισήμανε ότι συζητούμενο νομοσχέδιο προβλέπει την αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.
 «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης.
Κάλεσε, μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που όπως είπε συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες (σ.σ.: έχει απόλυτο δίκιο και την κύρια ευθύνη για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας και της Ελλάδας γενικότερα, την έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και την ημέρα που επιβλήθηκαν από τους Γερμανούς τα capital control κι ενώ δεν υπήρχε ρευστότητα στις τράπεζες οι διοικήσεις δανειοδοτούσαν αφειδώς τους συνήθεις ύποπτους επιχειρηματίες)...

Ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...