Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έληξε με επιτυχία η πρώτη φάση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Δελφών. 
Το κέντρο συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά τη λειτουργία του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς καθώς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα “Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου” και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους. Οι αιτήσεις στο διάστημα Σεπτεμβρίου–Οκτωβρίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας (άνω των 1000), ενώ προχωρεί η καταχώρηση και επεξεργασία αυτών όλο αυτό το διάστημα. Οι εκπαιδευόμενοι –όπως έχει δηλωθεί– θα ειδοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με την σειρά κατάθεσης της αίτησής τους. 
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, ότι η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων θα ξεκινήσει με μεγάλη καθυστέρηση τόσο στο Δήμο μας, όσο και σε όλα τα τμήματα που υλοποιούνται πανελλαδικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει να κάνει με την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών καθώς και με τον τρόπο πληρωμή τους (άρθρο 12, παρ. 7 του ν. 4283/2014, ν. 4172/2013 και το ΚΦΑΣ 2014). 
Με αφορμή το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα σημειωθεί καθυστέρηση, η οποία πιθανότατα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των προγραμμάτων, καθώς και η αδυναμία πρόσληψης ανέργων ή περιστασιακά απασχολούμενων εκπαιδευτών αναμένεται να μειώσει δραματικά τον αριθμό του διαθέσιμου διδακτικού προσωπικού και ταυτόχρονα τον αριθμό υλοποίησης των προγραμμάτων. 
Ευχαριστούμε θερμά, για ακόμη μια φορά, τους υποψήφιους εκπαιδευόμενους για το ενδιαφέρον τους για τα προγράμματά μας, καθώς ανταποκριθήκατε και φέτος στο κάλεσμά μας, οι οποίοι όπως προαναφέραμε θα ενημερωθούν από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης σταδιακά, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτές για τα νέα δεδομένα. 
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δελφών
Νεκτάριος Μίχος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...