Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Κρίση στην Κυβέρνηση: Ο Καμμένος ζητά την παραίτηση Μουζάλα για το "Μακεδονία"

Δεν κάνω βήμα πίσω και επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα ο Πάνος Καμμένος μετά την «γκάφα» του υπουργού που αποκάλεσε «Μακεδονία» την FYROM.
Τρικυμία στην κυβέρνηση μετά την «γκάφα» Μουζάλα που αποκάλεσε «Μακεδονία» την FYROM. Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα στο Mega επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα αμφισβητώντας πλέον και τους χειρισμούς του στο προσφυγικό. "Ο κύριος Μουζάλας οφείλει αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί.
Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Στην πολιτική και στη ζωή όποιος κάνει λάθος το πληρώνει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη στιγμή που φεύγει ο πρωθυπουργός για να πάει ισχυρός στην Ευρώπη και συζητάμε τη διαγραφή του χρέους, να έχουμε δηλώσεις, οι οποίες είναι εθνικά επιζήμιες. 
Ο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προκάλεσε χθες την άμεση αντίδραση του προεδρου των ΑΝΕΛ ο οποίος με ένα Tweet ζήτησε την παραίτησή του, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα είπε: «Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Δείτε βίντεο:


 Λίγο αργότερα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι δεν κατάλαβε τι είπε: «Ζητώ συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα».
 
Καμμένος: "Ζητώ την παραίτηση του"
 
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με ένα Tweet  έσπευσε να δηλώσει ότι δεν αρκεί η συγγνώμη του υπουργού, και ζήτησε την παραίτησή του.

Λίγη ώρα αργότερα και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου εξέδιδε αιχμηρή ανακοίνωση, που τόνιζε ότι το κόμμα δεν διαπραγματεύονται το όνομα «Μακεδονία».

Η ανακοίνωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ:


«Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά. 

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του".

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα "Μακεδονία" και την ιστορία μας».


ΝΔ: Θα έπρεπε να σκεφτεί την παραίτησή του


Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία", «ενίσχυσε την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», τονίζει, σημειώνοντας: «Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία" Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».
Σύμφωνα με την ΝΔ, «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες» και καταλήγει: «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

«Υπερβολή» χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις το Μαξίμου


«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας: 

«Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

 
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...