Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δημοσκόπηση: Το 63% των πολιτών θέλει να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, καθώς θεωρούν ότι ασκεί εκβιαστική πολιτική σε βάρος της χώρας. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε στη σκιά των αποκαλύψεων των διαλόγων Τόμσεν - Βελκουλέσκου από τα Wikileaks, αλλά και σε μία περίοδο που το Ταμείο βάζει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
 Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα είναι αρνητικός. Ενώ το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα.  
Το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα.
Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιός έκανε τη υποκλοπή. Μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων.
Τέλος το 77% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Η έρευνα δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...