Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στον εορτασμό της επετείου του Κινήματος του Ναυτικού του Μαΐου 1973 στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Α/Τ ΒΕΛΟΣ» στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στη Μαρίνα Φλοίσβου.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Νιώθω και ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω του ιστορικού βάρους αυτής της τελετής, για την επέτειο της μνημειώδους πράξης αντίστασης του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού και του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ». Είναι συνάμα και τελετή μνήμης όλων των στρατιωτικών από όλους τους κλάδους, που τίμησαν τον όρκο τους στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας και αντιστάθηκαν ενάντια στην κατάλυση της Δημοκρατίας.
Σεβαστή κυρία Παππά, σύζυγε του Ναυάρχου Νίκου Παππά,
Είμαστε εδώ, για να αναλογιστούμε το μέγεθος της προσφοράς των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, που χωρίς να υπολογίσουν τους κινδύνους προσπάθησαν να αντιτάξουν στο σκοτάδι της δικτατορίας την πίστη τους στην ελευθερία και τη Δημοκρατία. Μαζί με όλους τους συμμετέχοντες και ο τότε Κυβερνήτης του Α/Τ «Βέλος» Ναύαρχος Νίκος Παππάς, που για μια ακόμα χρονιά δεν είναι μαζί μας, αλλά και το πλήρωμά του, που έβαλαν το δικό τους στίγμα στην Ιστορία του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού. Έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να τους τιμάμε, γιατί μόνο έτσι θα αναδεικνύεται η πράξη τους και θα αποτελεί παράδειγμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που θα τις φωτίζει για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών. 

Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι το Κίνημα του Ναυτικού και το αντιτορπιλικό «Βέλος» ήταν οι φάροι και τα σύμβολα Δημοκρατίας και αντιδικτατορικού αγώνα, που διεμήνυσαν ότι αυτοί που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία και τα δημοκρατικά ιδεώδη των Ελλήνων δεν είχαν το δικαίωμα να συγκαταλέγονται μεταξύ των έντιμων μελών του Στρατεύματος.
Οι άνδρες αυτοί, δείχνοντας αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία, έγραψαν λοιπόν μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, πιστοί στις παραδόσεις της τρισχιλιετούς ιστορίας του.
Η πράξη αυτή συντάραξε συθέμελα τη δικτατορία και σε συνδυασμό με άλλες κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις, όπως αυτή του Αλέκου Παναγούλη, του Σπύρου Μουστακλή, της εξέγερσης της Νομικής και του Πολυτεχνείου, σηματοδότησε την αρχή του τέλους της τυραννίας, που δυστυχώς συνοδεύτηκε από την εθνική τραγωδία στην Κύπρο και την τουρκική κατοχή της μισής σχεδόν νήσου έως σήμερα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πιστές στο δημοκρατικό πολίτευμα, αφοσιωμένες στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας, έχοντας την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη του Ελληνικού λαού, είναι πάντα βασικός στυλοβάτης του Ελληνικού Έθνους και της Δημοκρατίας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν, μέσα από το συνταγματικό τους ρόλο και την αποστολή τους, τον εγγυητή της ασφάλειας της Πατρίδας μας απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή, για να μπορεί ο λαός μας να ασκεί τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά του δικαιώματα.
Όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ και για να παρέχουν κοινωνικό έργο, όπως απέδειξαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, όταν κληθήκαμε να βοηθήσουμε την Πατρίδα μας στην περίπτωση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.
Είναι εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας πλέον στα χέρια τους τη δική τους διοίκηση. Οι κρίσεις γίνονται μόνο από τη φυσική ηγεσία και δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση στη διοίκηση του στρατεύματος.
Πρέπει λοιπόν σε ημέρες όπως αυτή, να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχει κάτι βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει. Είμαστε όλοι Έλληνες και έχουμε χρέος να διαφυλάττουμε όλοι μαζί τα δημοκρατικά ιδεώδη και την ελευθερία στην Πατρίδα μας.
Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τους Αρχηγούς των Επιτελείων θα ανοίξουμε όλους τους φακέλους που αφορούν το παρελθόν, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για εκείνες τις ημέρες και θα φτάσουμε να δώσουμε στη δημοσιότητα, αλλά κυρίως στη Βουλή των Ελλήνων, το φάκελο της Κύπρου. Ήρθε πλέον η ώρα, ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.
Ένδοξοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που αυτή τη στιγμή βρίσκεστε όχι στην αποστρατεία, αλλά στην εφεδρεία, ζητούμε τη βοήθειά σας, τη συμπαράστασή σας και την ενεργό σας δράση.
Σε αυτό το πλαίσιο, θέλω να ανακοινώσω τη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Βετεράνων που θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη διοίκηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...