Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

«Χαμένα» και αλλοιωμένα έγγραφα η αιτία της άρνησης Τσατάνη να παραδώσει τη δικογραφία Βγενόπουλου στη Βουλή;

Μ’ ένα πολύ σκληρό άρθρο, κόλαφο για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο ιστότοπος directnews.gr θέτει σε νέα βάση τα δεδομένα στην υπόθεση Βγενόπουλου και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο μη παράδοσης εγγράφων της δικογραφίας ακόμη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Με το ρεπορτάζ τού directnews.gr συγκεκριμένα, αποκτούν υπόσταση πληροφορίες που καιρό τώρα κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία και κάνουν λόγο για χαμένα ή και αλλοιωμένα έγγραφα στην περιβόητη δικογραφία Βγενόπουλου και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο αρνούνται με πείσμα να την παραδώσουν ακόμη και στον συνταγματικά κατοχυρωμένο προϊστάμενό της δηλαδή την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.
Όπως αναφέρει το directnews.gr ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι εκείνος που ως προϊστάμενος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να απαντήσει στο αίτημα της Επιτροπής Θεσμών για διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή. Επέλεξε δηλαδή την εισαγγελέα η οποία με την επιστολή της για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στάθηκε αφορμή για την έρευνα της Επιτροπής και επομένως αποτελεί εξ αντικειμένου «μέρος του προβλήματος».
Υπενθυμίζεται ότι η Τσατάνη αρνήθηκε να πράξει τα νόμιμα, να παραδώσει δηλαδή τη δικογραφία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητήσει να την επισκεφτούν αν θέλουν οι βουλευτές στο γραφείο της, με το επιχείρημα ότι η Δικαστική Εξουσία, είναι πάνω από αυτή που δίνει το Σύνταγμα στη Βουλή.
Παράλληλα όμως, το directnews.gr αποκαλύπτει μια νέα υπόθεση, στην οποία η Τσατάνη αρνείται να χορηγήσει έγγραφα από την ίδια δικογραφία ακόμη και σε συναδέλφους της λειτουργούς της Δικαιοσύνης που διενεργούν τις δικές τους νόμιμες έρευνες.
Αναφέρει συγκεκριμένα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ότι στο πλαίσιο παραγγελίας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε μήνυση που έχει υποβάλει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Κώστα Βαξεβάνη ζητήθηκαν «ακριβή υπηρεσιακά αντίγραφα» συγκεκριμένων εγγράφων τα οποία περιέχονται στην αρχειοθετημένη από την Τσατάνη, βασική δικογραφία.
Ο Ντογιάκος εμφανίζεται να αναθέτει τη διεκπεραίωση και αυτού του αιτήματος στην Τσατάνη, η οποία μετά από ένα μήνα σχεδόν αρνείται να το υλοποιήσει. Όπως συνοπτικά αναφέρει στη γνωμοδότησή της ούτε η εισαγγελέας πρωτοδικών δικαιούται να λάβει έγγραφα από την αρχειοθετημένη δικογραφία.
Φαίνεται πως ο μόνος, κατά τη Γεωργία Τσατάνη, που έχει δικαίωμα να γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει ο ίδιος στοιχεία της δικογραφίας στη Βουλή, αντί της εισαγγελέως. Έτσι, και θα απαλλάξει την Τσατάνη από την υποχρέωση να απολογηθεί σε νόμους και θα μιλήσει για λογαριασμό της, όπως άλλωστε έκανε και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...