Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Άλλη μια «σφαλιάρα» στις δημοσκοπικές και στοιχηματικές εταιρείες από τους Βρετανούς.

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
Τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος αποτελούν μία πρώτης τάξεως «σφαλιάρα» στην πλειοψηφία των βρετανικών εταιριών δημοσκόπησης, οι οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα έδιναν προβάδισμα (ειδικά μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ) στο Bremain έναντι του Brexit.

«Σφαλιάρα» δέχθηκαν, επίσης, αρκετές μεγάλες εφημερίδες, μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, 1.300 επικεφαλής επιχειρήσεων, εκ των οποίων οι μισές είναι μεγάλοι όμιλοι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και φυσικά όλες, ανεξαιρέτως, οι στοιχηματικές εταιρίες.
Η Betfair και η William Hill, δύο από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες παγκοσμίως έδιναν 84% και 81% πιθανότητες, αντίστοιχα, στο σενάριο του Bremain. Η William Hill, μάλιστα, «διαφήμισε» μέσω δελτίο Τύπου της το ποντάρισμα 100.000 λιρών μιας γυναίκας υπέρ του Bremain. Λίγες ώρες μετά, το στοίχημα για την ενδεχόμενη έξοδο της Αγγλίας από την ΕΕ «κλείδωσε».
Το ευρωπαϊκό – γιατί όπως αντιλαμβάνεστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ξεπερνά τα βρετανικά όρια – σύστημα διαπλοκής, παρά την εκστρατεία πρόκλησης φόβου στους Βρετανούς έφαγε τα… μούτρα του. Όπως ακριβώς συνέβη και πριν μερικούς μήνες στη χώρα μας.
H ευρωπαϊκή διαπλοκή δέχθηκε τη μεγαλύτερη «ήττα» του από καταβολής σύστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αντικατοπτρίζεται στην πρώτη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος. «Θα επιθυμούσα ένα άλλο αποτέλεσμα, είμαι απογοητευμένος», είπε λακωνικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που… κόβει και μοιράζει ο ίδιος την… τράπουλα των αποφάσεων της Ευρώπης.
Είναι άγνωστο αν η Ελλάδα και οι Έλληνες «κερδίσουν» κάτι απ’ αυτή την εξέλιξη. Ίσως η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ ανοίξει το δρόμο για τη σύσταση μιας νέας, αλληλέγγυας, Ευρώπης, στην οποία «φωνή» θα έχουν όλες οι χώρες – μέλη. Ίσως «φρενάρει» η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Ίσως οι μικρότερες χώρες σταματήσουν να αποτελούν «υποχείρια» της Γερμανίας. Ίσως η «τράπουλα» ξαναμοιραστεί…
Ίσως…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...