Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ποινικές διώξεις κατά μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπεξαίρεση

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά νυν και πρώην μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπεξαίρεση, αναφορικά με παράνομες καταβολές ποσών που διαπιστώθηκαν στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον έλεγχο της μισθοδοσίας στην εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή.Εκτός από την καταβολή μη νόμιμων επιδομάτων (Χριστουγέννων και Πάσχα) που λάμβαναν πρωτοκλασάτα στελέχη της Επιτροπής, όπως ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος (σ.σ. Κυριτσάκης και Λουκάς αντίστοιχα), είχε διαπιστωθεί υπέρβαση ορίου συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, στις διαπιστώσεις του ΓΛΚ αναφέρεται ότι μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να παρίστανται σε περισσότερες από μία, αμειβόμενες, συνεδριάσεις ημερησίως με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τις 150 ετησίως που ορίζει ο νόμος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ημέρα που φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν επτά συνεδριάσεις. Δηλαδή, φέρονται να μπαινόβγαιναν στην αίθουσα, γιγαντώνοντας το ποσό που δικαιούνταν. Το ποσό της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.

Ποινικά διώκονται οι Δημήτρης Δανηλάτος, Χρήστος Ιωάννου και Νικος Τραυλός. Ο πρώτος είναι εν ενεργεία μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ κατά την περίοδο 1989 – 1990 είχε διατελέσει γενικός γραμματέας βιομηχανίας και εξωτερικού εμπορίου. Είναι επιτιμο μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ, όπως επίσης είχε αναλάβει χρέη υπεύθυνου στον κλάδο της βιομηχανίας στη Νέα Δημοκρατία το 2002. Ο Χρήστος Ιωάννου είναι σήμερα βοηθός στον Συνήγορο του Πολίτη. Και τέλος, ο κ. Τραυλός διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (2004 – 2009) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2009 -¬ 2012). Επιπρόσθετα, μέλος στο ΔΣ του ΙΟΒΕ και πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ. Πηγές χαρακτηρίζουν και τους δύο τελευταίους ως εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς το σκέλος των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, στην έκθεση ελέγχου του 2011 από το ΓΛΚ, σημειωνόταν: «Στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ζησιμόπουλο Σπυρίδωνα καταβλήθηκαν μη νόμιμα επιδόματα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και αδείας για το χρονικό διάστημα από 1-1-2004 έως 31-12-2009 και στον πρόεδρο κ. Κυριτσάκη Δημήτριο καθώς και στους εισηγητές κ.κ. Μαρκάκη Ανδρέα, Μπιτούνη Ιωάννη, Κομνηνό Ασημάκη και Λουκά Δημήτριο καταβλήθηκαν μη σύννομα επίδομα εορτών Χριστουγέννων του έτους 2009 και επίδομα εορτών Πάσχα του έτους 2010». Οι προαναφερθέντες επέστρεψαν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από αυτά τα επιδόματα και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζουν κάποια κατηγορία.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Γ’ Μονομελές στις 9/12/2016.

του Άγγελου Προβολισιάνου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...