Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Τι είπ(ι)αν στο περιθώριο της Συνόδου Τσίπρας-Ομπάμ(ι)ας

Γράφει ο petrosdiver 
Στη Βαρσοβία της Πολωνίας και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Στην συνάντηση παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μας ενημερώνει ότι τα θέματα που συζήτησε η "παρέα" ήταν βασικά το οικονομικό, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό.
Θέματα που συζητούνται χρόνια χωρίς να μπορούν να τα λύσουν άλλοι, ο Ομπάμιας με τους δικούς μας, τα ξεπέταξαν σε 30 λεπτά. Τόσο διήρκεσε η συνάντηση των 2+2. Μιλάμε για ταχύτητες στην ανταλλαγή απόψεων υπερηχητικές, που ούτε ο "πύραυλος"  Κουμουτσάκος δεν θα τους προλάβαινε.
Να πούμε όμως και τα καλά.
1) Ο Ομπάμιας μας έδωσε συγχαρητήρια...
Ναι ναι, μας
επαίνεσε για την καλή συνεργασία της χώρας μας με την Τουρκία στην προσπάθεια μείωσης της παράνομης μετανάστευσης.
Τώρα
που την είδε αυτή την συνεργασία είναι ένα ζήτημα!!!
Μάλλον δεν τον έχουν πληροφορήσει ότι καλέσαμε ολόκληρο ΝΑΤΟ για να επιβάλλει την τάξη στο Αιγαίο και όλη η ΕΕ παρακαλάει τον Πασά να τηρήσει την συμφωνία που έχει υπογράψει για την ανταλλαγή
αιχμαλώτων... συγγνώμη των προσφύγων εννοούσα.

2) Ο Πλανητρχης επίσης ενθάρρυνε πιο μακροπρόθεσμες συνεργασίες μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας στον τομέα της άμυνας. Εδώ μάλλον άκουσε ότι ο Καμένος υπέγραψε συμφωνία για κατασκευή Ρωσικών καλάσνικωφ, ξύπνησε κι αυτός για να μην του φάνε οι RED τον μαμονά και αναμάσησε κάτι για συμφωνία στον τομέα της άμυνας.
3)  Και τέλος  μας νουθετεί να συνεχίσουμε τις καλές επιδόσεις που έχουμε επιτύχει, αναφορικά με τις οικονομικές προκλήσεις και να μην σταματήσουμε επ'ουδενή την εφαρμογή της τόσο "επιτυχημένης" συνταγής της Τρόϊκα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων (βλέπε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, περαιτέρω μείωση μισθών -συντάξεων etc etc)!!!
Φυσικά ο US President δεν άφησε αναπάντητα και τα θέματα που έθεσε ο Greek prime minister (γουστάρω τους τίτλους) και γέμισε το καλάθι του Τσίπρα με 'ΘΑ' και υποσχέσεις. Η πάγια τακτική ...ξέρετε... 
Για το χρέος επειδή δεν ήξερε τι του γίνεται, εξέφρασε την συμπάθειά του (καλοσύνη του) και μας υποσχέθηκε ότι θα στείλει τον Τζακ Λιου (τον US ΥΠΟΙΚ) να μας το λύσει το ζήτημα στο τσακ-μπαμ.Για το προσφυγικό χέσε ψηλά κι αγνάντευε. Τρία πουλάκια κάθονταν και τέτοια...
Αφού μας επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι καλά κάναμε και χειριστήκαμε την υπόθεση έτσι όπως την χειριστήκαμε και μπράβο μας και ζήτω μας, να συνεχίσουμε την ίδια τακτική. Δεν τρέχει και τίποτα εάν οι περίπου 60.000 πρόσφυγες που μας έμειναν αμανάτι γίνουν περίπου 120.000. Σημασία έχει ότι μετά από αυτό αναβαθμιστήκαμε σε Περιφερειακή δύναμη. Πάντως για την αναγκαιότητα να σταματήσει ο πόλεμος που αποτελεί την βασική αιτία του προβλήματος και να πέσουν οι φράχτες από τους γείτονες, ούτε κατά διάνοια να περάσει ακόμη και η σκέψη απ' το μυαλό του. Και είναι απόλυτα λογικό, γιατί είναι δύσκολο έως αδύνατο να σκεφθεί ένας US President αυτά τα πράγματα μόνος του χωρίς το επιτελείο των συμβούλων του!!! 

Σκέφτηκε όμως να ρίξει και τις σπόντες του απ' έξω απ' έξω, για τις συναντήσεις που είχε ο κ. Τσίπρας τόσο με τον πρόεδρο της Ρωσίας, όσο και με τον πρόεδρο της Κίνας, με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως, στα πλαίσια του αναβαθμισμένου ρόλου της Ελλάδας.
Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του ήταν όταν αναφέρθηκε στο Κυπριακό. Ο Μεγάλος είπε όσα έχουν πει όλοι οι άλλοι μαζί τα τελευταία 40 χρόνια, συμπυκνωμένα σε 5 λέξεις: " ΘΑ ασκήσω επιρροή για λύση"

Αυτό το τελευταίο λέω να το αφήσω χωρίς σχόλιο, μόνο του τα λέει όλα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...