Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

«Βυθίζονται» οι ιταλικές τράπεζες – Ανεξέλεγκτες οι επιπτώσεις στην Ευρωζώνη

«Το επόμενο Brexit είναι οι ιταλικές τράπεζες», αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Economist.
Φορτωμένες με έναν υπερβολικό αριθμό τοξικών «κόκκινων δανείων», οι ιταλικές τράπεζες είναι αυτή τη στιγμή η ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ε.Ε.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλος ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη που οικονομολόγοι αναφέρουν πως η ιταλική κρίση θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στην παγκόσμια οικονομία ακόμα και από την κατάρρευση της Leamann Brothers το 2008.
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις του Oίκου Fitch, η βιωσιμότητα των ιταλικών τραπεζών κρέμεται πλέον από μία κλωστή, καθώς η γειτονική χώρα εισέρχεται σε βαθιά κρίση.
Τα κοράκια των αγορών έχουν βάλει στο μάτι τις Ιταλικές τράπεζες
Οι κερδοσκόποι των αγορών έχουν ήδη από τη Δευτέρα να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τις ιταλικές τράπεζες
Μόλις την περασμένη Δευτέρα, η μετοχή της Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) έκανε βουτιά που έφτασε και σε απώλειες της τάξεως του 14%, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.
Οι τράπεζες στην Ιταλία είναι αντιμέτωπες με ένα τεράστιο αριθμό «κόκκινων δανείων», συνολικής αξίας 360 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Με το πολιτικό σκηνικό στη γειτονική χώρα να είναι αβέβαιο με το βλέμμα στο επερχόμενο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, η Ιταλία είναι σχεδόν σίγουρα ο επόμενος μεγάλος ασθενής της Ε.Ε.
Μοιραίος ο Σόιμπλε
Την ώρα που Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με το ξενοφοβικό ακροδεξιό τρόμο που έχει προκαλέσει η λιτότητα, ο Βολγκφαντ Σόιμπλε επιμένει όχι μόνο να υπερασπίζεται την καταστρεπτική πολιτική του Βερολίνου αλλά και να κάνει αυστηρές συστάσεις στη Ρώμη και το Ματέο Ρέντσι.
Είναι η Ιταλία η αρχή του τέλους;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...