Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

State Department: Οδηγία στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε την Παρασκευή οδηγία προς τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, 24 ώρες μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 265 άνθρωποι.
Με δεδομένη «την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και τις συνέπειές της, ενθαρρύνουμε τους Aμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στην Τουρκία» αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας. To Στέιτ Ντιπάρτμεντ δίνει έμφαση και στον «αυξημένο κίνδυνο» λόγω της δράσης «τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλη την Τουρκία». «Οι ξένοι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, έχουν ήδη στοχοποιηθεί από διεθνείς και εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις στο τουρκικό έδαφος» προστίθεται. Ο τουριστικός τομέας της Τουρκίας δοκιμάζεται ήδη από τις συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων των τελευταίων μηνών στη χώρα, κυρίως αυτές στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης και στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ». Τον Μάιο, στην Τουρκία καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση των αφίξεων ξένων τουριστών των τελευταίων 22 ετών -μια πτώση σχεδόν 35% του αριθμού τους, στα 2,5 εκατ. επισκέπτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...