Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Κοινοτική Οδηγία που σοκάρει Απαγορεύει τη χορήγηση στεγαστικών δανείων στους άνω των 60 ετών

Αντιδράσεις στη Γερμανία προκαλεί ένας νέος νόμος, που βασίζεται σε οδηγία της ΕΕ και κάνει πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες.
Η γερμανική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (IVD) διαφωνεί ειδικότερα με την απαγόρευση της χορήγησης στεγαστικών δανείων σε όσους είναι άνω των 60 ετών.

Κατά την άποψη της IVD, η διάταξη αυτή προσκρούει στη συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης, καθώς προβλέπει τη διακριτική μεταχείριση των πολιτών.
Η οδηγία εισήχθη στη γερμανική νομοθεσία τον Μάρτιο. Η επίμαχη διάταξη σημειώνει ότι οι τράπεζες πρέπει να προσέχουν ότι οι πελάτες τους θα μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνεια στη διάρκεια της ζώνης τους.
Η IDV θεωρεί ότι η διακριτική μεταχείριση των 60άρηδων δεν είναι αντικειμενικά δικαιολογημένη, καθώς τα δάνεια θα μπορούσαν να αποπληρωθούν και από τους κληρονόμους τους, από τα έσοδα που θα έχουν από την ενοικίαση ή την πώλησή τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...