Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Βγήκαν οι τοξικολογικές του Μαυρίκου - Είχε πάρει 7-8 ηρεμιστικά χάπια. Υπαρκτό το σενάριο της δολιοφθοράς.

Μια χούφτα χάπια είχε πάρει το μοιραίο πρωί της 9ης Ιουνίου ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του, έπειτα από το περίεργο τροχαίο που είχε στην Αττική Οδό.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο θανών είχε πάρει 7-8 ηρεμιστικά χάπια. Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος είχε πιεστεί αφόρητα λόγω της σύλληψης και της δικαστικής του περιπέτειας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κατάθλιψη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο αίμα του εκδότη ανιχνεύτηκαν βενζοδιαζεπίνες (ηρεμιστικά χάπια). Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι το βράδυ πριν το μοιραίο περιστατικό αλλά και το πρωί της 9ης Ιουνίου ο Παναγιώτης Μαυρίκος υπολογίζεται από τους ειδικούς ότι είχε καταναλώσει περίπου 7-8 χάπια. Αντιθέτως, δεν ανιχνεύτηκε στο αίμα του αλκοόλ.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα, καθώς επιβεβαιώνουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν σε καλή κατάσταση την ώρα που οδηγούσε. Δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ παρά μόνο ευρέως διαδεδομένα ηρεμιστικά χάπια, διότι αντιμετώπιζε μία μικρή κατάθλιψη. Δύο είναι τα βασικά σενάρια. Το πρώτο η μηχανολογική βλάβη και το δεύτερο η δολιοφθορά. Η δολιοφθορά είναι κάτι που δεν θέλαμε ούτε καν να σκεφτόμαστε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πραγματογνώμονες και στις αρμόδιες Αρχές», λέει στον «ΕΤ» ο κ. Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος υπέστη κάποιο παθολογικό επεισόδιο λόγω του οποίου το τζιπ άρχισε να προσκρούει για περίπου 300 μέτρα στο δεξιό προστατευτικό τοιχίο της Αττικής Οδού. «Είχε καταναλώσει χάπια και αυτό μείωσε σίγουρα τα αντανακλαστικά του, σε συνδυασμό ενδεχομένως με κάποιο παθολογικό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τη μοιραία πορεία. Μέχρι που ακινητοποιήθηκε το όχημα είχε τις αισθήσεις του και κρατούσε το τιμόνι. Προσπάθησε ένας περαστικός να τον σώσει σπάζοντας με πυροσβεστήρα το τζάμι του συνοδηγού αλλά μάταια. Η φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό της καμπίνας από οπή στο δεξί του πόδι», λέει αρμόδια πηγή.
Τα μεγάλα ερωτήματα προκύπτουν από τα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης στο αυτοκίνητο για την οποία ήρθαν στην Ελλάδα ακόμα και εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας Πόρσε από τη Γερμανία. Λίγα μέτρα πριν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο του Μαυρίκου πραγματοποιήθηκε μηχανολογική έκρηξη. Το σασμάν του αυτοκινήτου, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, εξερράγη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η σιδερένια καδένα του σασμάν, που γυρνούσε με χιλιάδες στροφές το λεπτό, να σπείρει την καταστροφή. Αυτό που δεν έχει απαντηθεί είναι το γιατί εξερράγη το σασμάν (το συγκεκριμένο ανταλλακτικό της Πόρσε δεν κυκλοφορεί ιμιτασιόν).
Οι προσκρούσεις στο τοιχίο, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, δεν μπορούν να επιφέρουν έκρηξη του σασμάν. Ένα δεύτερο αναπάντητο ερώτημα είναι το πώς γίνεται ενώ η κίνηση της καδένας είναι αριστερόστροφη να προκλήθηκαν τρύπες στο τζιπ προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...