Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Καθαρό το νερό λέει ο Δ. Δελφών. Ευθείες βολές εναντίον των ''Πολιτών στο προσκήνιο''

Όπως είχαμε δημοκρατικά δεσμευθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, καλέσαμε τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήθελαν να παρευρεθούν κατά τη δειγματοληψία πόσιμου ύδατος από την Ιτέα, που πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουλίου 2016, και πράγματι εξειδικευμένος επιστήμονας του διαπιστευμένου σε όλα τα στάδια εργαστηρίου χημικών αναλύσεων (στη δειγματοληψία, τη μεταφορά του δείγματος και την χημική του ανάλυση) που μας συνδράμει, ήρθε στην Ιτέα και παρουσία του...
Προϊσταμένου του Τμήματος Ύδρευσης του Δήμου και Δημοτικών Συμβούλων πραγματοποίησε τις λήψεις νερού από τα σημεία που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας επιθυμούσαν.
Οι χημικές αναλύσεις έδειξαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις δειγμάτων η ποιότητα του νερού που λήφθηκε είναι πολύ καλή με τιμές εντός των ορίων που καθορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11-07-2001), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Δεν γνωρίζουμε με ποια μεθοδολογία, ποια αξιοπιστία και ποια μέσα έχουν γίνει η δειγματοληψία, η μεταφορά του δείγματος και οι χημικές αναλύσεις που η Δημοτική Παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο» πρόσφατα δημοσίευσαν. Επειδή όμως μία τέτοια ενέργεια δημιουργεί ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες του Δήμου μας, είναι σαφές ότι οφείλει η συγκεκριμένη παράταξη να αποδείξει άμεσα και να τεκμηριώσει ότι για τις επικαλούμενες χημικές αναλύσεις τηρήθηκαν σε όλα τα στάδια που αφορούν τη δειγματοληψία (αποστειρωμένες φυάλες δειγματοληψίας), τη μεταφορά του δείγματος (μεταφορά με ισόθερμα δοχεία με παγοκύστες), την παραλαβή του δείγματος από το εργαστήριο και την ανάλυσή του, όλα τα σχετικά που προβλέπονται από το πρότυπο ISO 17025 και τα αντίστοιχα επιμέρους πρότυπα που αφορούν τις προαναφερόμενες τεχνικές.


Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας

Μαρία Ζ. Ανδρεοπούλου


Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...