Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Σε πολιτικό αδιέξοδο η Ισπανία και πάλι

Ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποίησε ότι μπορεί η χώρα να χρειαστεί να προσφύγει για τρίτη φορά στις κάλπες, μετά από την άρνηση των Σοσιαλιστών να στηρίξουν τις προσπάθειές του για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.
Τους τελευταίους επτά μήνες και πλέον η Ισπανία είναι χωρίς πλήρως λειτουργική κυβέρνηση, καθώς πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος, όπως και να αντιμετωπίσει το ενισχυόμενο κίνημα απόσχισης της Καταλονίας.

Το αδιέξοδο ξεκίνησε μετά από τις εκλογές του 20 Δεκεμβρίου, στις οποίες κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς το Ciudadanos και το Podemos ανέτρεψαν τον δικομματισμό που κυριαρχούσε στην Ισπανία για χρόνια.
Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία, εξασφαλίζοντας 137 από τις 350 έδρες. Από τότε προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία θα πρέπει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Ομως, ο Πέδρο Σάντσεζ, του οποίου το Σοσιαλιστικό κόμμα ήταν δεύτερο στις εκλογές του Ιουνίου με 85 έδρες, αρνείται να στηρίξει τον Ραχόι.
«Δεν θα στηρίξουμε κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε… η αριστερά δεν θα στηρίξει τη δεξιά», δήλωσε ο Σάντσεζ.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...